Szakosztályok


Felelős Műszaki Vezetők és Építési Műszaki Ellenőrök Szakosztálya – szervezés alatt.


Terület-és Településrendezési Szakosztály
A Terület és Településrendezési Szakosztály beszámolója a 2022. évről link
A Terület- és Településrendezési Szakosztály bemutatása link
A településtervezési jogosultság feltételei link
Ügyrend link


Fiatal Mérnökök Csoportja
A Fiatal Mérnökök Csoportja beszámolója a 2022. évről link

2013. áprilisában – egy évnyi folyamatos működést követően – hivatalosan is megalakult a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozatán belül működő Fiatal Mérnökök Csoportja. Az azóta eltelt időszakban megtapasztaltuk, hogy az építés-kivitelezésben dolgozó fiatal mérnökök összefogására, tudásbázisuknak szükségszerű fejlesztésére, egy összefogó mérnöki közösség kiépítésére nagy szükség van.

A gyűléseink témáit mindig az aktuális eseményekhez, a Fiatal Mérnököket érintő és igény szerint bővebben kifejtendő kérdésekhez igazítjuk. Az interaktív előadások, beszélgetések kiterjednek a bemutatott munkafolyamatok fontosabb lépéseire, anyaghasználati, technológiai kérdésekre, a gyakorlati fogások elméleti hátterére, azaz nem csak egy általános bemutatásra hagyatkoznak. Térítésmentes gyűléseinken minden érintettet – tervezőt, kivitelezőt, műszaki ellenőrt, beruházás lebonyolítót, kereskedőt, jogi-gazdasági előadókat – szívesen látunk, hogy a felvetett kérdéseket minél több szemszögből elemezhessük.

A mérnöki munka szerteágazóságának és gondolatmenetének bemutatása mellett elsődleges célunk, hogy az interaktív előadások alatti vitákon elmélyítsük a hallottakat, elősegítsük a közös gondolkodást, a felmerült szakmai problémák különböző megoldásaival fejlesszük a mérnöki kreativitást. A szakmai tudás gyarapítása közben megismerjük egymás munkáját, kapcsolatokat építhetünk ki egymással, a szakmával, valamint a Magyar Mérnöki Kamarával is.

Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/FiatalMernokokCsoportja) hetente több hír, szakmai cikk, videók, on-line beszélgetések, illetve esetenként álláslehetőség is olvasható a Fiatal Mérnököket érintő témakörökben. Javasoljuk oldalunkat követni, mert minden eseményt (személyes vagy on-line gyűlést, építkezés bejárást) ezen keresztül osztunk meg.

Ügyrend link