Képzési rend

K Ö T E L E Z Ő  T O V Á B B K É P Z É S

A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Alapszabálya szerint a Megyei /területi/ Kamarák felelősek tagjainak kötelező továbbképzésének lebonyolításáért, végrehajtásáért, a továbbképzések tartalmi részének biztosítása a Szakmai Tagozatok feladata.

A Szakmai Tagozatok, köztük az Építési Tagozat is, a hozzájuk tartozó jogosultsággal rendelkező tervezők, szakértők, felelős műszaki vezetők, építési műszaki ellenőrök, és a csak nyilvántartott felelős műszaki vezetők, építési műszaki ellenőrök, valamint a tanúsítvánnyal rendelkezők részére biztosítanak szakmai anyagot és oktatást tartó szakembereket. Az oktatásban különböző felkészültségű és gyakorlati idővel rendelkező szakemberek vesznek részt, vannak köztük okleveles mérnökök, mérnökök, vagy korábbi jogszabályok alapján megállapított jogosultságokkal és tevékenységekkel rendelkező szakemberek. Ennek következtében az oktatásnak át kell fogni a műszaki szakmai, jogi és gyakorlati területeket egyaránt.

Az előadások során megismertetjük a legújabb anyagokat, szerkezeteket, technológiákat, amelyekről az előadásokat egyetemi tanárok, egyetemi oktatók és a szakma legjobban felkészült szakemberei tartják. Általában hazai szakemberekkel oldjuk meg az oktatást, de az oktatók között megfordult a magas házak tervezésében jártas, Kanadában dolgozó mérnök, vagy a bécsi műszaki egyetemen oktató tanár is.

Eredetileg oktatásunkat előadótermi előadásokkal szerveztük meg, de a korona vírus miatt áttértünk az on-line előadások tartására. Az előadóteremben egyidejűleg 200 – 250 fő részére tartottunk oktatásokat, ez az on-line oktatásba esetenként 120-150 fő kapcsolódik be. Az oktatásokon, melyeket a Budapesti és Pest Megyei Mérnök Kamara bonyolít, a budapestieken kívül rész vesznek a területi Kamarák tagjai is.

Az Építési Tagozat által kezdeményezett továbbképzés létszáma évente 5-6000 fő, e jelentős létszám szakmailag megfelelő kiszolgálása nagy felelősséget ró a szervezőkre.

A Magyar Mérnöki Kamara ezután is az eddig szokásos módon hirdeti meg oktatási programját, de a programok megtalálhatók lesznek az Építési Tagozat honlapján is.

KÖTELEZŐ TOVÁBBKÉPZÉS PROGRAMJAI: https://www.mmk.hu/kepzesek/szakmai-tovabbkepzes


Tájékoztató a BPMK online szakmai továbbképzéseiről

1.) Az online szakmai továbbképzési lehetőségekről a BPMK oktatásszervezői a korábbiakhoz hasonlóan e-mailben tájékoztatják az egy-egy szakterületen jogosultsággal rendelkező szakmagyakorlókat, illetve ezekről a meghirdetett lehetőségekről minden információ megtalálható a www.bpmk.hu honlapon, a Képzések menüpontban.

2.) A jelentkező kiválasztja a kurzust és az online jelentkezési űrlap kitöltésével bejelentkezik rá. A jelentkezés beérkezéséről automatikus visszaigazolást kap a megadott e-mailcímre.

3.) A oktatásszervező hamarosan visszaigazolja a jelentkezést és a pénzügyi osztály pár napon belül díjbekérőt küld a jelentkezéskor megadott adatok szerint kiállítva, e-mailben. Az online továbbképzésen is kizárólag előre megfizetett továbbképzési díj ellenében lehet részt venni!

4.) Amennyiben a továbbképzés díja kiegyenlítésre került, a jelentkező a képzést megelőző napon 15.00 óráig e-mailben megkapja a részvételhez szükséges technikai információkat. A belépéshez szükséges link a kurzus napján, az előadás indulása előtt 30 perccel meg fog megérkezni a megadott e-mailcímre.

5.) A jelenlét igazolásának módja: A továbbképzés reggelén kiküldött regisztrációs linken keresztül történő bejelentkezés és az egész napos online részvétel (minimum a képzés időtartamának 75 %-ban).

6.) A képzés napján való minél gördülékenyebb megvalósítás érdekében a továbbképzési díj megfizetésének végső határideje minden alkalommal a képzés időpontja előtt két nappal van. A határidőig megérkező befizetés hiányában a jelentkező már csak a következő alkalommal vehet részt a továbbképzésen.

7.) Az oktatásszervezők a képzéstől számított harmadik munkanap végéig rögzítik a teljesítés tényét az e-mérnök rendszerben.

Kérdéseivel kapcsolatban kérjük, keresse a BPMK oktatásszervezőit
a 455-8865/2 telefonszámon vagy az oktatas@bpmk.hu e-mailcímen!

A BPMK további szakmai képzései: https://bpmkkepzesek.hu/naptar/epitesi_kepzesek_elso_felev