Az Egyesült Arab Emírségek ingatlanmogulja, az Emaar kihirdette az általuk kiírt tervpályázat eredményét, és bemutatta az IJP Architects és az AKT II mérnökiroda közös, nyertes látványtervét Dubai új kétszintes hídjára.

A Dubai Creek-nek keresztelt gyalogoshíd közvetlenül a rekordmagas Dubai Creek torony szomszédságában épül, és a kikötőt átszelő mesterséges csatorna felett fog átívelni 145 méter hosszan. Dekoratív, könnyű és vékony acélhálóból álló rácsos szerkezete a hagyományos iszlám geometriai mintákat idézi, mellyel a tervezők szándéka szerint amellett, hogy átjárást biztosít az Egyesült Arab Emírségek legmagasabb attrakciójához – a Dubai Creek toronyhoz –, olyan látképet eredményez, mellyel kiváló fotótémát biztosít az ott járóknak és nem vonja el a toronytól a figyelmet, inkább tovább fokozza.

A szerkezetet úgy tervezték, hogy a rajta sétálók fokozatosan fedezzék fel a közelében magasodó Dubai Creek tornyot. A két emeletes gyalogoshíd elkészülése után mindkét szintről páratlan kilátás nyílik a városra. Az alsó szint a gyalogosok számára készül, árnyékot biztosítva az erős napfénytől, míg a felső szintet elsősorban golfkocsik és kerékpárosok használhatják majd.