Mérnökigazolvány

A Magyar Mérnöki Kamara 2015 novemberétől bevezette tagjai számára a mérnök igazolványt. A személyre szóló, a tulajdonosuk aláírásával ellátott kártya lényege, hogy a mérnökök könnyen és gyorsan igazolhassák kamarai tagságukat, ráadásul az igazolvány QR-kódja közvetlen hozzáférést biztosít a közhiteles kamarai névjegyzékhez is.

A Magyar Mérnöki Kamara 2015 novemberétől bevezette tagjai számára a mérnök igazolványt. A személyre szóló, a tulajdonosuk aláírásával ellátott kártya lényege, hogy a mérnökök könnyen és gyorsan igazolhassák kamarai tagságukat, ráadásul az igazolvány QR-kódja közvetlen hozzáférést biztosít a közhiteles kamarai névjegyzékhez is.

Az ügyfélkapun alapuló integrált informatikai rendszerét a kamara az elmúlt években éppen azért dolgozta ki, hogy azon a megrendelő könnyen megtekinthesse a mérnök jogosultságait, szakterületeit. Ez vált könnyen elérhetővé a kártya segítségével. A mérnököknek munkájuk során számos alkalommal kell igazolniuk, hogy alkalmasak egy adott munkára. Ezt kártya birtokában anélkül tudják megtenni, hogy kinyomtatott igazolásokat kellene kérniük, vagy éppen azokat egy-egy megbeszélésre magukkal kellene vinniük. Hisszük ugyanakkor, hogy azon túl, hogy a mérnök igazolvány kihasználja a mai kor nyújtotta technikai lehetőségeket, egyfajta tartást adhat a mérnökeinknek: abban bízunk, hogy a kártya felmutatása presztízst jelent majd, és ezzel a hivatali, továbbá a közműveknél zajló ügyintézésük is könnyebbé válik.

Fontos megjegyezni, hogy a minden kamarai tag számára ingyenesen biztosított kártyához olyan kedvezmények is kapcsolódnak, melyeket a kamarával e tekintetben együttműködési megállapodást kötő szolgáltatók biztosítanak a mérnököknek. Ezeket a folyamatosan bővülő szolgáltatásokat a kamara kifejezetten úgy választotta ki, hogy igénybe vehetők legyenek akár magánszemélyként, akár – a mikro- és kisvállalkozóként működő számára céges formában is.

A kedvezmények folyamatosan bővülnek, látogasson vissza holnapunkra a későbbiekben is!

KAMARAI VÉDERNYŐ

Az MMK az új esztendőtől széleskörű gondoskodási csomagot vezet be. A Magyar Mérnöki Kamara tagjai és nyilvántartottjai, valamint közvetlen családtagjaik 2024. január 1-től automatikusan balesetbiztosítással rendelkeznek. A biztosítási védelem igénybevételéhez semmilyen adminisztráció, díjfizetés nem szükséges, a tagi, nyilvántartotti viszony automatikus biztosítási védelmet jelent. A biztosítás kiterjed minden 80. életévét be nem töltött kamarai tagra és nyilvántartottra, valamint a 70. életévet be nem töltött közvetlen családtagjaikra is. A biztosítási csomag olyan elemeket tartalmaz, mint:

  • baleseti halál térítés: 5 millió Ft. 
  • temetési költségek baleseti halál esetén: 1 millió Ft. 
  • baleseti maradandó rokkantsági térítés (1-100%): 5 millió Ft. 
  • baleseti kórházi napi térítés: 5.000 Ft. 
  • baleseti eredetű csonttörés: 50.000 Ft. 
  • baleseti kórházi műtéti térítés: 500.000 Ft. 

A szerződés önrész nélküli. A biztosítási szolgáltatás igénybevétele során mindösszesen egy aktív kamarai tagi vagy nyilvántartotti státusz szükséges. A jövő évtől életbe lépő gondoskodási csomaggal a Magyar Mérnöki Kamara tovább bővítette szolgáltatásainak körét, bízva benne, hogy hatékony segítségére lehet tagjainak, nyilvántartottjainak, családtagjaiknak a nehéz élethelyzetekben.
TÁJÉKOZATATÓ LETÖLTÉSE és KÁRBEJELENTŐ NYOMTATVÁNY

Hogyan történik a kárbejelentés?
A kárbejelentésre kamarai tagként két módon van lehetősége:

  • A letölthető nyomtatványt kitöltve elküldeni a nyomtatványon szereplő  karrendezes@colonnade.hu  e-mail címre. A nyomtatvány digitálisan kitölthető és szerepel rajta minden szükséges dokumentum, mely a kárbejelentéshez szükséges.
  • On-line kárbejelentő nyomtatvány kitöltése is lehetséges

 


Danubius Hotels.png

Danubius és Ensana szállodák üdülési kedvezménye – 15% 

A Szolgáltató 15 % üdülési kedvezményt biztosít a Mérnökigazolvánnyal rendelkező kamarai tagjaink, illetve a vele utazó személyek részére. A 15% kedvezmény minden magyarországi Danubius szálloda, továbbá minden magyarországi és külföldi Ensana szálloda weboldalán található ajánlatra vonatkozik (kivétel: azon akciós ajánlatok, melyeknél a Szolgáltató feltüntette, hogy további kedvezmények nem érvényesíthetők), azonban további százalékos engedményt biztosító kuponnal vagy kedvezménnyel, valamint  egyéb kártya-, klub- és kupon kedvezményekkel nem vonható össze.
Szállodák Budapesten: Danubius Hotel Helia, Danubius Hotel Astoria City Center, Danubius Hotel Arena, Danubius Hotel Hungaria, Danubius Hotel Erzsébet City Center, Thermal Margaret Island Ensana Health Spa Hotel, Grand Margaret Island Ensana Health Spa Hotel.
Vidéken: Danubius Hotel Bük, Danubius Hotel Annabella Balatonfüred, Danubius Hotel Marina Balatonfüred, Danubius Hotel Rába Győr, Thermal Sárvár Ensana Health Spa Hotel, Thermal Hévíz Ensana Health Spa Hotel, Thermal Aqua Ensana Health Spa Hévíz.

 Részletes tájékoztató és foglalás

 

dr rose.png

Dr. Rose magánkórház  – 10% 

Budapest belvárosában található színvonalas magánkórház 10% kedvezményt biztosít kamarai tagjainknak az éves menedzserszűrések igénybevételekor, továbbá az éves kártyák megvásárlásakor.

Bővebb információ kamarai tagoknak: Horváth Richárd: + 36 30 483 5604 , richard.horvath@drrose.hu
Részletek és tájékoztató

 

mapfre-logo.png

Mapfre Asistencia – utasbiztosítási kedvezmény – 15% 

A kamarai tagok számára a MAPFRE Biztosító egyedi, kamarai utasbiztosítási kedvezményt nyújt. A Kamara tagjai a Kamara honlapján megtalálható linken keresztüli biztosításkötéseknél 15% extra, egyedi kedvezményre jogosultak.

Részletek: https://mapfreonline.hu/cms/open?p=MuclXjDe9Hc1N823O
Egyéb kamarai biztosítások: http://workshop.mmk.hu/biztositas#utasbiztositas

 

SHARP.png

SHARP – irodai eszközök  – Jelentős kedvezménnyel! 

Üzleti termékeik a  nyomtatóktól ; (kezdve az asztali készülékektől, a multifunkciós nyomtatókon át a nyomdagépig), a világ legfejlettebb  lapos képernyő technológiáján;  alapuló interaktív és megjelenítő képernyőkön át, a  laptopokig , és egyéb innovatív termékekig és megoldásokig terjednek. Az irodai nyomtatók az alkalmazások és igények széles skáláját lefedik – kicsik vagy nagyok, színesek vagy fekete-fehérek. Legyen szó nagy teljesítményű, nagy irodai nyomtatókról, amelyek több csapat kiszolgálására is képesek, vagy önálló vezeték nélküli nyomtatókról, amelyek ideálisak a vezetői csapat irodáihoz vagy a hálózati kábelezéshez korlátozott hozzáféréssel rendelkező területekhez.

 Részletes tájékoztató 

 

CAD-design-Kft.png

CAD Design – 15% 

A CAD-design Kft. 2009-ben azzal a céllal jött létre, hogy kedvező árú, de mégis hatékonyan használható CAD rendszereket kínáljanak a magyar piacon. Értékrendjük szerint azóta is igyekszenek küldetésüknek és víziójuknak a legmesszebb menőkig eleget tenni. „Igaz, léteznek még nála is olcsóbb CAD programok, de a ZWCAD kínálja a legtökéletesebb AutoCAD® alternatívát! Kimagasló érték / ár arány!”
https://zwcad.hu/rolunk/

A ZWCAD megbízható 2D/3D CAD platform DWG fájlokhoz és térinformatikai adatok feldolgozásához. https://attekintes.zwcad.hu/
Az Aplitop cég által fejlesztett MDT CAD földmérő, terepmodell készítő, szintvonalazó, szelvény készítő, köböző, út- és közmű tervező program a ZWCAD-hez és AutoCAD®-hez. https://zwcad.hu/mdt-cad/
A ZW3D integrált CAD/CAM 3D modellezéshez, CAM-hez és öntőszerszám tervezéshez. https://landing.zwcad.hu/
A CAD-design Kft-t 2008-ban azzal a céllal alapították, hogy kedvező árú, de mégis hatékonyan használható CAD rendszereket kínáljon a magyar piacon. A CAD-design Kft. által a kamarai tagok részére kedvezményesen biztosított szoftverek listája és a kedvezmény mértéke:

ZWCAD Professional – 15%
ZWCAD Standard – 15%
MDT CAD Professional – 10 %
MDT CAD Standard – 10%
ZW3D (összes verzió) – 15%

* a kedvezmény a nyilvánosan, bárki által elérhető (webshop) árból kerül leszámításra
* a kedvezmény más akciókkal összevonható

­Részletek:  https://zwcad.hu/

 

HILTI.png

HILTI – jelentős kedvezmények! 

Globális vállalatként működő cég, több mint 120 országban vannak jelen. Olyan élenjáró technológiával, szoftverekkel és szolgáltatásokkal dolgoznak, ami fellendíti a professzionális építőipart. Technológiájuk napi szinten támogatja a mérnöki munkát, a tervező- és termék szoftverektől, a munkaeszközöktől kezdve adott területen az oktatásokig, javítómunkákig, tesztelésig, tanácsadásig.

 Kedvezményes ajánlatok 

vodafone.png

Egyedi Vodafone flotta kedvezmények – LAKOSSÁGI ÉS ÜZLETI CSOMAGOK

A Magyar Mérnöki Kamara és a Vodafone között létrejött együttműködés alapján a kamara tagjainak lehetőségük van egyedi, kedvezményes díjszabású tarifacsomag igénybevételére akár magánszemélyként, akár jogi személyként. A szolgáltatás részleteiről és a díjcsomagokról érdeklődjön a Vodafone személyes ügyfélszolgálatain, vagy keresse kolléganőnket, Szekeres Évát a szekeres.eva@mmk.hu e-mail címen.
››› Lakossági tájékoztató és az Üzleti tájékoztató az mmk.hu/tagikedvezmenyek oldalról bejelentkezés után letölthetők.
(A Vodafone-nal kötött szerződés nem befolyásolja a korábbi Telekomos flottás díjcsomagokat.)

 

praktiker.png

PRAKTIKER -10%

Építkezésre, felújításra készül? Eszközöket vagy bútorokat szerezne be? Nagy tételben vásárolna a Praktikerben? A Magyar Mérnöki Kamara tagjaként a Praktiker országos hálózatában mindezeket kedvezményesen teheti meg! A kamara tagjai személyes kapcsolattartójukon keresztül egyedi árajánlatot kapnak, amely tartalmazza a kamarai tagok számára nyújtott 10%-os kedvezményt! A kedvezmény igénybevételéért, árajánlatért, valamint bővebb információért forduljon személyes kapcsolattartójához, Vajda Lászlóhoz a vajdal@praktiker.hu e-mail címen vagy a +3670 370-3709-es telefonszámon! A kedvezmények Mérnöki Kamara Tagsági számhoz kötöttek.

 

istyle-logo.png

ISTYLE – EGYEDI KEDVEZMÉNYEK!

Az iStyle webshopján keresztül a kamara tagjai egyedi kedvezményeket érvényesíthetnek a webshopon történő vásárlás során. A kedvezmények kiterjednek az Apple teljes portfólióján túl bármely más termékre is, amelyet az iStyle kínál, azonban más promócióval nem összevonhatók. Kedvezmények igénybevételét Mérnöki Kamara Tagsági szám szükséges.
iPhone modellek 3% kedvezménnyel
Mac modellek 6% kedvezménnyel
iPad modellek 5% kedvezmény
Apple Watch modellek 3% kedvezménnyel
Apple kiegészítők 10% kedvezménnyel
Nem Apple márkájú kiegészítők 15% kedvezménnyel

WEBSHOP BEJELENTKEZÉS UTÁN ÉRHETŐ EL

 

book24.png

BOOK24 KÖNYVÁRUHÁZ – 25%

A Magyar Mérnöki Kamara tagjai -25%-kal olcsóbban szerezhetik be legújabb olvasnivalójukat. A kedvezmény a honlapon található borítóárból kerül levonásra. A Book24.hu oldalon több, mint 50 000 kötetből válogathatnak, a szakmai témájú könyveken át a gyermekkönyvekig. A kedvezmény az  MMK mozaikszó és a mérnökigazolványon szereplő igazolványszám begépelésével érhető el. (pl: MMK0123456)

 

hunguest_hotels_logo.png

HUNGUEST HOTELS -15% + 10% KEDVEZMÉNY, TOVÁBBÁ FOLYAMATOS IDŐSZAKOS KEDVEZMÉNYEK

A Magyar Mérnöki Kamara tagjai egész évben kedvezményeket érvényesíthetnek a Hunguest Hotels tagszállodáiba történő foglalás során, ahol vendégeiket wellness&spa szolgálatásokkal, animációs és szabadidős programokkal várják az év minden napján belföldön és külföldi szállodáikban (osztrák síközpontjában és Montenegróban is!).
A MMK tagjai maximum két szobafoglalás erejéig, a Mérnök Igazolvány bemutatásával 15% kedvezménnyel foglalhatnak szobát a Hunguest Hotels szállodáiban Magyarországon és külföldön egyaránt. Szállás foglalása esetén a catering fogyasztásból is 10% levonásra kerül. A kedvezmény érvényes a foglalás időintervallumában elérhető összes csomagárra is, azonban más kedvezménnyel nem összevonható és az akciós csomagajánlatokra nem vonatkozik.

TÁJÉKOZTATÓ

» Még nem kapta meg mérnökigazolványát? Felhívjuk a figyelmét, hogy az új kamarai tagok számára az igazolványt automatikusan elkészítetti a kamara, az igazolványok gyártása ugyanakkor nem folyamatosan, hanem kb. negyedévente történik.

» Elvesztette mérnökigazolványát? Elveszett, ellopott, vagy megrongálódott igazolvány esetén kamaránk gondoskodik a kártya cseréjéről. Az ezzel kapcsolatos igényét kérjük, jelezze közvetlenül az info@mmk.hu címen vagy a területi mérnöki kamaráknál.