Mérnökigazolvány

A Magyar Mérnöki Kamara 2015 novemberétől bevezette tagjai számára a mérnök igazolványt. A személyre szóló, a tulajdonosuk aláírásával ellátott kártya lényege, hogy a mérnökök könnyen és gyorsan igazolhassák kamarai tagságukat, ráadásul az igazolvány QR-kódja közvetlen hozzáférést biztosít a közhiteles kamarai névjegyzékhez is.

Az ügyfélkapun alapuló integrált informatikai rendszerét a kamara az elmúlt években éppen azért dolgozta ki, hogy azon a megrendelő könnyen megtekinthesse a mérnök jogosultságait, szakterületeit. Ez vált most könnyen elérhetővé a kártya segítségével. A mérnököknek munkájuk során számos alkalommal kell igazolniuk, hogy alkalmasak egy adott munkára. Ezt kártya birtokában anélkül tudják megtenni, hogy kinyomtatott igazolásokat kellene kérniük, vagy éppen azokat egy-egy megbeszélésre magukkal kellene vinniük. Hisszük ugyanakkor, hogy azon túl, hogy a mérnök igazolvány kihasználja a mai kor nyújtotta technikai lehetőségeket, egyfajta tartást adhat a mérnökeinknek: abban bízunk, hogy a kártya felmutatása presztízst jelent majd, és ezzel a hivatali, továbbá a közműveknél zajló ügyintézésük is könnyebbé válik.

Fontos megjegyezni, hogy a minden kamarai tag számára ingyenesen biztosított kártyához olyan további kedvezmények is kapcsolódnak, melyeket a kamarával e tekintetben együttműködési megállapodást kötő szolgáltatók biztosítanak a mérnököknek. Ezeket a folyamatosan bővülő szolgáltatásokat a kamara kifejezetten úgy választotta ki, hogy a mérnöki munkavégzéshez kapcsolódjanak, és igénybe vehetők legyenek akár magánszemélyként, akár – a mikro- és kisvállalkozóként működő mérnökirodák működését megkönnyítendő – céges formában is.

Kedvezményekről szóló részletes tájékoztatók

MOL üzemanyagkártya ÚJ partner a mérnökkártya kedvezményel igénybevételéhez
MAPFRE | ASISTENCIA utasbiztosítás – ÚJ SZOLGÁLTATÁS!
OTP tájékoztató
Telekom tájékoztató – ÚJ csomagok, feltételek (2020 június 15-től)
OPEL tájékoztató – Az Opel gépjárművekkel kapcsolatos kedvezménnyel az Opel hivatalos márkaértékesítő hálózatába tartozó értékesítőknél lehet vásárolni.
Műszaki Jogfigyelő (Wolters Kluwer)

» Még nem kapta meg mérnökigazolványát? Felhívjuk a figyelmét, hogy az új kamarai tagok számára az igazolványt automatikusan elkészítetti a kamara, az igazolványok gyártása ugyanakkor nem folyamatosan, hanem kb. negyedévente történik.

» Elvesztette mérnökigazolványát? Elveszett, ellopott, vagy megrongálódott igazolvány esetén kamaránk gondoskodik a kártya cseréjéről. Az ezzel kapcsolatos igényét kérjük, jelezze közvetlenül az info@mmk.hu címen vagy a területi mérnöki kamaráknál.