A koronavírus okozta járvány a világ minden táján otthon maradásra kényszeríti az embereket. A megszokott életritmus megváltozott, az utazásokat beláthatatlan ideig nélkülöznünk kell, és az oktatás, illetve munkavégzés is az otthonunk falai közé koncentrálódott. A Google Arts&Culture kiváló megoldást kínál a karantén átvészelésére. A honlap segítségével kanapénkon ülve tehetünk virtuális látogatást a leghíresebb múzeumokba, megnézhetjük a világ legkiválóbb művészeinek alkotásait, sőt 360°-os bejárást is biztosít olyan helyekre, amelyek a bakancslistánkon szerepelnek.

A platform leírásai rendkívül részletesek, így akár időtöltésből, akár oktatási segédletként is alkalmazhatók: festmények, szobrok, fotóművészeti alkotások éppúgy megtekinthetők, mint azok ismertetői, sőt történelmi személyekkel, eseményekkel kapcsolatos információk közül is szemezgethetünk.

A Google Arts&Culture fejlesztőinek hála, többek között beléphetünk:
• a New York-i  Metropolitan Museum of Modern Arts-ba (https://artsandculture.google.com/partner/the-metropolitan-museum-of-art),
• a Los Angeles-i Getty Múzeumba (https://artsandculture.google.com/partner/the-j-paul-getty-museum),
• a londoni National Gallery-be (https://artsandculture.google.com/partner/the-national-gallery-london).

Sétáljunk a híres múzeumok, épületek valamelyikében https://artsandculture.google.com/project/street-view,  tekintsünk meg kiállításokat: https://artsandculture.google.com/partner, szélesítsük ismereteinket művészekről https://artsandculture.google.com/category/artist, művészeti irányzatokról https://artsandculture.google.com/category/art-movement, vagy barangoljunk nevezetes helyszíneken/épületekben https://artsandculture.google.com/project/360-videos.