19° C
Ma 2024. május 02., csütörtök, Zsigmond napja van.
19° C
Ma 2024. május 02., csütörtök, Zsigmond napja van.

Bejelentették a brit építőmérnöki kamara következő elnökét

jan 1, 2024 | kitekintő

Jim Hall professzort, az ICE (Institution of Civil Engineer) jelenlegi vezető alelnökét az ICE Tanácsa hivatalosan is megválasztotta a következő elnöknek, aki 2024 novemberében Anusha Shah utódja lesz. Jim Hall 2024 novemberében veszi át az elnökséget Anusha Shah-tól – erősítette meg az ICE Tanácsa.

 

Hallt eredetileg a jelölőbizottság terjesztette elő 2023 januárjában a 2024/25-ös elnökség lehetséges jelöltjeként, majd az ICE Tanácsa 2023 áprilisában megerősítette. A tanács most hivatalosan is megválasztotta őt a következő ülésszakra. Jim Hall az Oxfordi Egyetem éghajlati és környezeti kockázatok professzora; az ICE kuratóriumi tagja, és egészen a közelmúltig a szén-dioxid- és éghajlatvédelmi tárcát vezette. Nemzetközi szinten elismert kutatója a vízkészletrendszerek kockázatelemzésének, az árvizek és a part menti mérnöki tervezésnek, az infrastrukturális rendszereknek és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásnak.

A professzor tagja az Egyesült Királyság miniszterelnökének tudományos és technológiai tanácsának, valamint a Nemzeti Infrastruktúra Bizottság megbízottja. 2009 és 2019 között az Egyesült Királyság éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodással foglalkozó független bizottságának tagja volt. Ő vezette a Nemzeti Infrastruktúra Rendszer Modell (NISMOD) kidolgozását, amelyet az Egyesült Királyság első Nemzeti Infrastruktúra Felméréséhez használtak. Hall találta ki az Egyesült Királyság nemzeti infrastruktúrával kapcsolatos adat- és elemzési eszközét (DAFNI), amelynek jelenleg ő az elnöke. Számos kitüntetés mellett Hall 2001-ben megkapta az ICE George Stephenson-érmét, 2018-ban pedig a Sultan Bin Abdulaziz herceg nemzetközi vízügyi díját. Közreműködő szerzője volt az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület Nobel-díjas negyedik értékelő jelentésének.

 

Forrás: Professor Jim Hall Confirmed As The ICE’s Next President | Institution of Civil Engineers (ICE)