26° C
Ma 2024. június 15., szombat, Jolán és Vid napja van.
26° C
Ma 2024. június 15., szombat, Jolán és Vid napja van.
Scharle Péter Kultúrmérnöki Díj

Scharle Péter Kultúrmérnöki Díj

A Magyar Mérnöki Kamara, a Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara, a MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság és a Széchenyi István Egyetem (Győr) díjat alapítottak dr. Scharle Péter tiszteletére. Dr. Scharle Péter (1940-2022) okl. mérnök, okl. mérnök-matematikus...

Innovációk az ablakiparban – ismét itt a GEALAN Nemzetközi Jövő Fórum

máj 12, 2023 | piac

Az európai ablakpiacot fókuszba helyező, ismét hibrid formában megrendezésre kerülő rendezvényen a változó piac kilátásokon túl az érdeklődők megismerhetik a műanyag ablakprofil gyártás legújabb műszaki és digitális megoldásait. Csatlakozzon az eseményhez Ön is, online, 2023. május 25-én!

A 2022. évi intenzív érdeklődés és pozitív visszajelzések után a GEALAN idén újra megtartja Nemzetközi Jövő Fórumát!

Fókusztéma: innovációk az ablakiparban

A GEALAN, Európa egyik vezető műanyag nyílászáró-profil gyártója 2023. május 25-én élő, online közvetítéssel teszi megtekinthetővé rendezvényét, a Nemzetközi Jövő Fórumot, ami egy év elteltével, ismét az ablakipari fejlesztéseket és lehetőségeket veszi górcső alá.
Az előadások olyan témaköröket ölelnek fel, mint gazdaság és ablakipar kapcsolata és újonnan megjelenő vásárlói, illetve ügyfél által támasztott igények. Ezek mellett természetesen szintén helyet kapnak a GEALAN innovatív rendszerei, legújabb fejlesztése, PVC ablakipari kulisszatitkokkal és kilátásokkal a jövőre nézve.
A 2022-es évi rendezvényhez hasonlóan, a német nyelvű előadásokat idén is nyolc nyelven – köztük magyarul is – követhetik élőben az érdeklődők szaktolmácsok segítségével egész Európában.

Új tendenciák az iparágban

A négy fő témakörre osztott program olyan kérdéseket céloz, mint az építőipar aktuális helyzete Európában, a meglévő technológiák változási folyamatai és mindezek ablakipari vonatkozása, tekintettel a 2022-2023-ban rohamos ütemben fejlődésnek induló építőipari ágazatokra. Bizonyossá vált, hogy a minőségi termékkínálat csak fél siker a megváltozott ügyféligények mellett. Ezen az oldalon ugyanis fontossá vált a termék-szolgáltatás-tájékoztatás és ezek egyszerű megoldási formában közvetített kombinációja. Ez az ún. „szervitizáció”, amelynek témájával az eseményen Dr. Stefan Wengler, professzor és egyetemi tanár prezentációja tér majd ki részletesebben, míg Martin Langen, a bonni B+L piackutató intézet igazgatója tényszerű adatokkal szemlélteti alkalmazásának hatékonyságát.

Továbbfejlesztett esztétikai és digitális megoldások

A Nemzetközi Jövő Fórum természetesen részleteiben fókuszál a GEALAN legújabb fejlesztéseire, mind digitális, mind műszaki és esztétikai vonalon. A magas minőségű, innovatív termékek és ezeket kiegészítő digitális vagy okos eszközök mellett ugyanakkor hangsúlyos szerepet kap a GEALAN-acrylcolor® színes akrilüveg alapú felületkezelés is, amelynek előnyös tulajdonságaival André Wünsche (GEALAN) előadásában ismerkedhetnek részletesen meg a nézők. Ezen felül újdonságként jelenik meg, hogy az extrém tartós és a nyílászáró profilokat kiemelkedően ellenállóvá tevő bevonatot a jövőben szürke profilalappal kínálják minden GEALAN rendszerhez, így a GEALAN-acrylcolor® paletta alapvetően sötét árnyalatos színvilága még egyedibb megjelenésűvé teszi az ablakkereteket.

A program – Özkan Arslan, a vállalat digitális fejlesztési divíziójának vezetője és Karl Dietrich Wellsow, a Digital Building Solutions (DBS) ügyvezető igazgatójának prezentációjában –  természetesen kitér a GEALAN digitális újdonságaira is. Ilyen témák például a szellőztetés és az árnyékolástechnika, amelyeknek egyszerűbb és könnyebb kezelésében, kivitelezésében a TEXINO okosotthon-rendszere nyújt támogatást, de a folyamatosan frissülő BIM-megoldások is terítékre kerülnek. Ezek használata jelentősen egyszerűbbé teszi az építészek, szerkezettervezők és az ablakgyártók munkafolyamatait.

A 2023-as GEALAN Nemzetközi Jövő Fórum előadásairól részletes információ és az online megtekintéshez szükséges regisztráció a linkre kattintva érhető el: www.gealan.de/hu

Scharle Péter Kultúrmérnöki Díj

Scharle Péter Kultúrmérnöki Díj

A Magyar Mérnöki Kamara, a Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara, a MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság és a Széchenyi István Egyetem (Győr) díjat alapítottak dr. Scharle Péter tiszteletére. Dr. Scharle Péter (1940-2022) okl. mérnök, okl. mérnök-matematikus...