Fontos megállapodásokat kötött a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) az idei Pollack Expón – közölték a szervezők február 25-én.

 

 

A rendezvényen bejelentették, hogy a kínai Huawei magyarországi cége kutatási-fejlesztési pénzalapot hozott létre az intézményben. A vállalat technológiai eszközökkel és tapasztalatszerzési lehetőségekkel is támogatja a hallgatókat. Aláírták továbbá az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és a kar stratégiai keretmegállapodását, amely rendszeres tudás- és tapasztalatcserét, kutatás-fejlesztési projekteket, közös oktatási-képzési programokat tesz lehetővé. A tudáscsere és a technológiafejlesztés érdekében együttműködésről állapodott meg az egyetem a Baranya Megyei Mérnöki Kamarával is.

A Pollack Expo alkalmából elismeréseket is átadtak. A Körber Hungária Gépgyártó Kft. kihirdette a vállalati ösztöndíjpályázat nyerteseit, a rendezők pedig a szervezői közreműködésért, valamint az oktatás támogatásáért adtak át több cégnek a kiállítás díjait.  
    A február 24-én kezdődött Pollack Expo Szakmai Kiállítás és Konferencia a PTE MIK legkiemelkedőbb szakmai rendezvénye. A február 25-én záruló eseményen 110 kiállítói stand mutatta be a műszaki újdonságokat, és csaknem ugyanennyi előadást tartottak gépészeti, informatikai, környezetipari, villamosipari témában. (MTI)