A Magyar Mérnöki Kamara idén is kitüntetések átadásával ismeri el a magas színvonalú szakmai, valamint a köztestületben végzett kiemelkedő kamarai, közéleti tevékenységet.

 

Az Év Mérnöke Aranygyűrű életműdíjat idén Schulek Jánosnak, a Főmterv Zrt. műszaki igazgatójának, mérnöki létesítmény kategóriában pedig a szegedi lézerközpont (ELI) BIM-szemléletű gépészeti tervezéséért Virág Zoltánnak, a Duoplan Kft. ügyvezetőjének ítélte a bíráló testület.

2021-ben a magas színvonalú mérnöki és köztestületi tevékenységet elismerni hivatott Zielinski Szilárd-díjat Benedicty Gyula, dr. Kozák Péter, dr. Szabó Éva Ibolya, Takács Zsuzsanna, Tóth Tibor és dr. Zsebik Albin kapta.

A Magyar Mérnöki Kamara Elnöksége Tiszteletbeli Tag címet adományozott dr. Bándi Gyula, dr. Beinschróth József, Evetovic Cvijanovic Kornelija, Hamvas István László, dr. Kaderják Péter, dr. Németh Géza, valamint Pap Zoltán részére.

A kitüntetések és elismerő oklevelek átadására – a március 4-én bejelentett újabb korlátozások miatt – csak később kerülhet sor. Az új időpontról és az átadás módjáról a díjazottakat, valamint a mérnöki kamara tagságát kellő időben értesítjük.