A Linehouse tervezőstúdió egy sanghaji irodaház medencéjét további munkaterületté alakította át. Az uszoda a Jing’An Kerry Center dolgozóinak készített fitneszlétesítmény része volt, azonban keveset használták, így a tulajdonosok a helyi székhelyű Linehouse-t kérték fel annak praktikus irodahelyiséggé alakítására.
 

 

Az átalakítások során különböző munkaállomások kaptak helyet, ahol akár egész nap dolgozhatnak az alkalmazottak, de formális-, és informális programokat is szervezhetnek az ügyfelek számára. A kisebb megbeszélésekre, online konferenciahívásokra privát fülkéket alakítottak ki, így a munkavállalók kellően elszeparálva tudják végezni a nagyobb nyugalmat megkívánó feladataikat is. Kialakításra került továbbá egy kis kávézó, valamint egy tanácsterem, amelyet egy ívelt üvegfal határol körbe. A helyiség fókuszpontja továbbra is az egykori úszómedence, melyet természetesen víztelenítettek és vinyl padlóburkolattal láttak el.

„Nagyszerű lehetőség volt olyan szintekkel játszani, amelyeket általában egy meglévő belső tér nem enged meg” – mondta a Dezeennek a Linehouse társalapítója, Alex Mok.

A teljes teret a pasztellszínek és a kényelem uralják: a medence oldalán a dupla lépcsősort ülőhelyekké alakították, míg a medence túloldalán egy külön bankett részt hoztak létre székekkel és asztalokkal. Az átalakítás során a tervezők megőrizték a hatalmas ovális tetőablakot, amely közvetlenül az egykori medence felett helyezkedik el. A tetőablak körül gömb alakú lámpákat és a faburkolatba beépített világítótesteket helyeztek el, mely látványos összhatást kelt.

A Linehouse-t Alex Mok és Briar Hickling hozta létre 2013-ban. Nem ez a stúdió első átalakítási projektje – tavaly egy elhagyatott gyár részéből teaház lett, ahol a vendégek üvegfalú „dobozokból” élvezhetik italukat.

 

Forrás: https://www.dezeen.com/2020/12/17/office-interiors-shanghai-linehouse/?li_source=LI&li_medium=rhs_block_2