10° C
Ma 2024. március 02., szombat, Lujza napja van.
10° C
Ma 2024. március 02., szombat, Lujza napja van.

Új magasház épül Amszterdamban

aug 12, 2020 | kitekintő

A Mecanoo holland tervezőiroda nyerte az amszterdami új felhőkarcoló tervezésére kiírt versenyeljárást. A Brink Tower-nek nevezett projekt 28 emelet magas lesz.

 

A Brink Tower könnyen megközelíthető az amszterdami központi pályaudvartól, és összeköttetést hoz létre a Van der Pek és az Overhoeks negyedek között. A nyertes terv 120 szociális bérlakást, 30 gondozó otthont, egy szomszédos találkozóhelyet és több mint 250 bérlakást kínál. A földszinten kiskereskedelmi létesítmények (vendéglátóhelyek és üzletek) kapnak helyet. Az épület teraszai és teteje zöld növénykörnyezet kialakítását teszik lehetővé, melyhez az összegyűjtött esővíz szolgál öntözésre. Ahogy a Mecanoo tervezőiorda vázolja, a toronyépületet úgy tervezték, hogy a lehető legnagyobb mértékben tudjanak kapcsolatot teremteni a különböző ingatlantípusok lakói, valamint az új lakosok és a környező terület már meglévő lakosai. A kiskereskedelmi létesítmények, a közös területek és a találkozóhelyek széles spektrumát tovább fokozza a torony körüli zöld környezet és az épület teraszai.

 

Forrás és képek: https://www.archdaily.com/944627/mecanoo-wins-competition-to-design-amsterdams-new-vertical-neighborhood