14° C
Ma 2023. május 28., vasárnap, Emil és Csanád napja van.
14° C
Ma 2023. május 28., vasárnap, Emil és Csanád napja van.

A mérnöki kamara tartja nyilván januártól a gázszerelőket

jan 7, 2020 | praxis

A gázszerelők nyilvántartását 2020. január elsejétől a Magyar Mérnöki Kamara vezeti.

A földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény 88. §-ának 2019. december 17-én megjelent módosítása alapján a csatlakozóvezeték- és a felhasználóiberendezés-létesítési, a biztonsági előírást érintő felszerelési és időszaki ellenőrzési tevékenység folytatására irányuló szándékot a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló törvény szerint a Magyar Mérnöki Kamarához kell bejelenteni.
A fentiekkel összefüggően korábban a kormányhivatalok által vezetett „gázszerelői nyilvántartást” 2020. január 1-jét követően a Magyar Mérnöki Kamara vezeti. A kormányhivatalok és a kamara közötti átadás-átvétel folyamatban van, várhatóan január első felében megtörténik.
A kamara a nyilvántartással összefüggő feladatok ellátását (új nyilvántartásba vétel, hosszabbítás, törlés, módosítás) a nyilvántartással összefüggő átadás-átvétel befejezését követően tudja végezni.
A nyilvántartás vezetésével összefüggő eljárás egyebekben nem változott.
A kamara létrehozott egy új e-mail elérhetőséget gazszerelok@mmk.hu címmel, ahol a rendszer végleges kialakításáig az érdeklődők információt kérhetnek.