17° C
Ma 2024. május 03., péntek, Tímea és Irma napja van.
17° C
Ma 2024. május 03., péntek, Tímea és Irma napja van.

Mérnökkonferenciát tartanak Balatonalmádiban

jan 16, 2024 | praxis

A vasútnak komoly múltja van, de még komolyabb jövő áll előtte – éppen ezért rendezi meg a vasút legnagyobb hazai építője, a V-Híd Csoport az első mérnök konferenciát január 23-24. között Balatonalmádiban. A kétnapos rendezvényen hazai és külföldi szakemberek tartanak előadásokat és panelbeszélgetéseket a vasúti pályák tervezésétől kezdve, azok építésén át, egészen a mesterséges intelligencia lehetséges felhasználásáig.

 

A V-Híd Zrt. 2015-ös indulása óta több száz kilométer vasúti pályát épített, legutóbb tavaly pedig rekordidő alatt újította fel a Biatorbágy-Szárliget közötti kiemelt fontosságú pályaszakaszt. A vállalat komoly tapasztalatokkal rendelkezik, ugyanakkor abban hisz, hogy a minőségi munkához elengedhetetlen az állandó képzés, a szaktudás bővítése. Sárváry István vezérigazgató szerint a vasútépítésben érdekelteknek – legyen szó a megrendelői szerepet leginkább vállaló kormányzati szereplőkről, vagy éppen tervezőkről, kivitelezőkről, üzemeltetőkről, új technológiákat fejlesztő szakemberekről – közösen kell dolgozniuk azért, hogy a magyar vasút ledolgozza sok évtizedes hátrányát. Egy ilyen fórum hatalmas lehetőség a párbeszédre, a szakmai fejlődésre – fogalmazott a V-Híd vezérigazgatója.

A több mint 30 előadást és szekcióülést tartalmazó rendezvényt az Építési és a Közlekedési Tagozat akkreditálta, lehetővé téve a résztvevők számára a kötelező szakmai továbbképzést.

 

További információ: konferencia.vhid.hu