4° C
Ma 2023. december 02., szombat, Melinda és Vivien napja van.
4° C
Ma 2023. december 02., szombat, Melinda és Vivien napja van.

Kutatók Éjszakája a Műegyetemen

szept 30, 2023 | egyetemes

A Műegyetem több mint hetven programja mutatta be a tudományok iránt érdeklődőknek a BME-n folyó kutatómunkát szeptember 29-én, a Kutatók Éjszakáján.

 

Az intézmény mind a nyolc kara és a BME Könyvtára és Levéltára is érdekes programokkal várta a látogatókat. A Kutatók Éjszakáján az érdeklődők betekinthettek korunk legizgalmasabb tudományos kutatásaiba, megismerkedhettek azok tudományterületeken túlnyúló hatásaival. Előadást hallhattak a mesterséges intelligencia etikájáról, vagy arról, ki felel a Facebookon megjelenő tartalmakért. Felkészült-e Budapest a klímaváltozás által kiváltott egyre gyakoribb és erőteljesebb hőhullámokra? – egy újabb forró kérdés, amire választ kaphattak a látogatók.

Budapest, 2023. szeptember 30.
Érdeklődők 53km/h sebességű légáramlatot próbálnak ki a BME GPK, Áramlástan Tanszék Kármán Tódor Szélcsatorna Laboratóriumában a Budapesti Műszaki Egyetemen, a Kutatók éjszakája rendezvényen 2023. szeptember 29-én.
MTI/Lakatos Péter

A CH épület előtt a vegyészek kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas, interaktív kísérleti bemutatóval várták az érdeklődőket. A látogatók testközelben ismerkedhettek meg a kvantumkommunikációval, és betekinthetnek a 3D nyomtatott mikrofluidikai megvalósítások – nanovilág és bioérzékelők világába is. (bme.hu, fotó: MTI)

Budapest, 2023. szeptember 30.
Borók Alexandra, a BME Elektronikai Technológia Tanszék PhD hallgatója tart előadást 3D nyomtatott mikrofluidikai megvalósításokról és nanokompozitokról a Budapesti Műszaki Egyetemen a Kutatók éjszakája rendezvényen 2023. szeptember 29-én.
MTI/Lakatos Péter