14° C
Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van.
14° C
Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van.
Roszatom: kedvezőek a gyorsneutronos reaktorok tapasztalatai

Roszatom: kedvezőek a gyorsneutronos reaktorok tapasztalatai

Kedvezőek a gyorsneutronos reaktorok (BN) tapasztalatai, biztonságosan, környezetbarát módon, gazdaságosan termelnek energiát – mondta Andrej Szmelov, a Roszatomhoz tartozó Belojarszki Atomerőmű technológiai csoportjának vezetője március 28-án az erőműben külföldi...

Interaktív szakmai párbeszéd a közbeszerzések szereplőinek

szept 15, 2022 | praxis

A Közbeszerzési Hatóság szeptember 20-án, a Millenáris Park D (Üvegcsarnok) épületében rendezi meg a Közbeszerzési Expót, melynek célja, hogy a közbeszerzési piac legfontosabb szereplői, az érintett szakemberek egy átfogó, interaktív jellegű szakmai rendezvény keretében vitathassák meg a közbeszerzésekkel kapcsolatos aktuális kihívásokat és kérdéseket. A rendezvény kiállítói szekciója egy ingyenes regisztrációt követően nyitott a szakmai közönség számára.

Látogatói regisztráció: https://konferencia.kozbeszerzes.hu/regisztracio/kozbeszerzesi-expo-2022-regisztracio/latogato/

Több mint egy tucat kormányzati és egyéb szakmai szervezet részvételével rendezi meg a Közbeszerzési Expó 2022 elnevezésű szakmai fórumot a közbeszerzési törvényben meghatározott célok érvényesülésének biztosításáért felelős Közbeszerzési Hatóság. A rendezvény alkalmat teremt a gazdasági szereplők és a jogalkalmazók találkozására, a közbeszerzési eljárásokban érdekelt felek és szakmai szereplők közötti közvetlen kommunikációra, valamint az aktuális közbeszerzési kérdések interaktív megvitatására. Az expó kiállítói szekcióját ingyenes látogatói jeggyel, regisztráció ellenében a szakmai nagyközönség is látogathatja, regisztrálni ezen a linken keresztül lehetséges, 2022. szeptember 16-ig. Mint ismert, a közbeszerzésekben részt vevő szakmai és gazdasági szereplőket is példa nélküli kihívások elé állítja a mostani nemzetközi és hazai gazdasági helyzet. „A jelenlegi, korábbiaknál bizonytalanabb gazdasági környezet, a teljes világgazdaságot sújtó infláció, illetve az orosz-ukrán háború egyéb negatív gazdasági hatásai a hazai közbeszerzéseket is markánsan befolyásolják. Elég csak az építési célú közbeszerzésekre gondolnunk, amelyeknél a korábbiaknál sokkal nehezebb előre kiszámítani egy-egy beruházás összköltségét, hiszen az alapanyagárak nem ritkán naponta változnak, az energiaárak rekordszinten vannak, ráadásul bizonyos területeken nyersanyaghiánnyal is meg kell küzdeni. Éppen ezért tartottuk indokoltnak egy olyan átfogó, szakmai esemény megrendezését, melyen minden érdeklődő választ kaphat a kérdéseire, jógyakorlatokat ismerhet meg, illetve a résztvevők közös álláspontot, megoldási javaslatokat is megfogalmazhatnak az aktuális kihívásokra” – hívta fel a figyelmet dr. Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke. A hatóság évek óta számos tudásmegosztó rendezvénnyel, konferenciával segíti a közbeszerzési piac szereplőinek tájékoztatását, a Közbeszerzési Expó azonban interaktív jellegével kitűnik ezek közül. A rendezvényen az érintett szakmai szervezetek saját standdal is megjelennek, ahol lehetőség nyílhat az érdeklődők kérdéseinek megválaszolására, a kiállító szervezetek tevékenységének közérthető, újszerű bemutatására, valamint e szervezetek által alkalmazott rendszerek használatának reprezentációjára is. A kiállítói szekció mellett – ez minden regisztrált látogató számára elérhető – a rendezvény helyt ad a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók (FAKSZ) képzésének is. Ennek keretében az érintett szakemberek és a releváns szervezetek képviselői kerekasztal-beszélgetéseken vitatják meg a közbeszerzésekkel kapcsolatos következő aktuális kérdéseket: az árváltozások kezelésének közbeszerzési kérdéseit, az orosz-ukrán háború hatását a közbeszerzésekre és az intenzív verseny biztosítását a közbeszerzési piacon.

A Közbeszerzési Expó helyszíne egyúttal „A közbeszerzések mérnöki szemmel” elnevezésű országos szakmai roadshow budapesti állomása is, mely kifejezetten az építési beruházás célú közbeszerzések sajátosságaira, aktualitásaira fókuszál majd. A szakkiállításon többek között önálló standdal vesz részt a Közbeszerzési Hatóság és a Közbeszerzési Döntőbizottság mellett a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., a Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt., az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság, a Gazdasági Versenyhivatal, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, a Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, a Magyar Mérnöki Kamara, a Magyar Út- és Vasútügyi Társaság, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, a Megyei Jogú Városok Szövetsége, valamint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Roszatom: kedvezőek a gyorsneutronos reaktorok tapasztalatai

Roszatom: kedvezőek a gyorsneutronos reaktorok tapasztalatai

Kedvezőek a gyorsneutronos reaktorok (BN) tapasztalatai, biztonságosan, környezetbarát módon, gazdaságosan termelnek energiát – mondta Andrej Szmelov, a Roszatomhoz tartozó Belojarszki Atomerőmű technológiai csoportjának vezetője március 28-án az erőműben külföldi...