Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közös beruházásában megvalósuló, „Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint rehabilitációja” tárgyú, KEHOP-1.3.0-15-2016-00012 azonosító számú projekt építési munkáinak műszaki készültsége elérte a 90%-ot – közölte közösségi oldalán március 8-án a vízügyi igazgatóság.

 

A műszaki készültség alapján március 8-án megkezdődött a létesítmény próbaüzeme, amikortól már a kidolgozott, elfogadott üzemrendnek megfelelően vízszintemelésre kerül sor.
A próbaüzem időtartama 1+1 hónap, amely alatt a hidrológiai feltételektől függően ki kell próbálni valamennyi lehetséges üzemmódot, üzemrendet, el kell végezni a hatásterületen hozzájuk kapcsolódó méréseket, és a végén ki kell értékelni a mérési eredményeket.
Sikeres próbaüzemet követően a műszaki átadás-átvétel 2022. május-június hónapra ütemezett, a műszaki átadás-átvétel lezárását követően a létesítményt a kivitelező Mosoni-Duna 2017 Konzorciumtól az igazgatóság fogja átvenni üzemeltetésre – tájékoztatott bejegyzésében az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.