Gőzerővel készül a Sió zsilip és a csatorna városi mederszakaszának felújítása, rendbe tétele – közölte közösségi oldalán a város polgármestere.
 

 

Dr. Lengyel Róbert Facebook posztjában arról számolt be, hogy január 11-én szakmai konzultációt tartott az illetékes vízügyi igazgatóság vezetőjével, Csonki Istvánnal és a siófoki kirendeltség vezetőjével, Pécseli Péterrel, tájékozódott a projekt előrehaladásáról és megtekintette a beruházás látványterveit.

„Az új zsilip a kialakításával, éjszakai megvilágításával önmagában turisztikai látványosság lesz; a zsilip előtti – és szintén megújuló – Krúdy sétányi részen új arculattal tervezett partszakasz komoly „gyűjtőpontja” lehet majd a városunk lakóinak és persze a majdan idelátogató turistáknak is” – írta a polgármester. Hozzátette: a Kiliti alatt épülő új duzzasztónak köszönhetően pedig éven át magas vízszint lesz a csatornán, ami meg a horgászoknak és egyéb vizisportok kedvelőinek nyit majd új távlatokat.

A zsilip tetején megszűnik a kapu, a porta és szabad bejárás lesz a belső „sziget” területére is, ahol szintén látványosságok fogadják majd a sétálni, nézelődni vágyókat – írta bejegyzésében Lengyel Róbert. A polgármester szerint, „ha a munka továbbra is ütemesen halad, 2023 őszére befejeződhet a zsilipfelújítás.”

 

Forrás: Lengyel Róbert / Facebook