Az UTIBER Közúti Beruházó Kft., az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. és Pannonway Építő Kft. készítheti el az M60-as új szakaszának terveit. A nyílt tender eredményét a NIF Zrt. tette közzé a közbeszerzési értesítőben.
 

 

A mérnöki szolgáltatás megrendelése az M60 autóút Barcs (6. főút) és országhatár (Dráva határmetszés) közötti szakasz előkészítésére végpontok kijelölésére, tanulmányterv, környezeti hatástanulmány és KBHV készítésére vonatkozik.

A TED-en részletezett feladatleírás szerint a nyertes ajánlattevők dolga lesz a tanulmányterv és a kiválasztott változat környezeti hatástanulmányának elkészítése, majd környezetvédelmi engedélyeztetése, KBHV készítése, elsődlegesen a horvát partnerrel a határmetszési pont és -szög nemzetközi egyezményeknek és hazai jogszabályok szerinti kijelölése, valamint a magyar oldalon a 6. sz. főút ehhez igazított csomóponti kapcsolódásának meghatározása, a végpontok közti, kb. 3 km hosszú, 2×2 sávos gyorsforgalmi út előkészítéseként, tekintettel a csatlakozó, környezetvédelmi engedéllyel rendelkező, M60 Szigetvár – Barcs (6. főút) szakaszra is, illetve a 68. főút kapcsolatra is. Nem feladat a határhídra vonatkozó tervezés, de az út magassági vezetésében figyelembe kell venni egy leendő átkelő útpályájának megfelelő elérését.