22° C
Ma 2024. május 25., szombat, Orbán napja van.
22° C
Ma 2024. május 25., szombat, Orbán napja van.
Rémálom a Forum Romanum alatti alagútfúrás

Rémálom a Forum Romanum alatti alagútfúrás

Rémálomról beszélt a Forum Romanum alatti fúrással kapcsolatban Andrea Sciotti mérnök, az olasz főváros ókori történelmi központjában zajló metróvonal-építés műszaki vezetője, amikor a külföldi sajtónak bemutatta a legújabb állomásokat május 23-án.    Andrea...

Már IoT felügyeleti modult is kínál kapuihoz az EFAFLEX

nov 11, 2020 | praxis

Az 1974-ben alapított, német EFAFLEX a világ első, gyorsmozgású ipari kapuk gyártására létrehozott vállalkozása. Mára a cég minden szegmens részére kínál optimális gyorskapu-megoldást, így a gyógyszeripar, vegyipar, robbanásveszélyes atmoszféra (ATEX), pharma, automotive, elektronikai gyártás részére is. A legújabb EFA-SmartConnect® IoT menedzsmentmodullal az EFAFLEX létrehozta az okos ipari kaput, az Ipar 4.0 világába emelve a felhasználóit.

 

A cég székhelye a bajorországi Bruckbergben található, és bár a vállalat ma már öt kontinensen, 15 éve pedig Magyarországon is kínálja termékeit, a gyártás és a fejlesztés továbbra is kizárólag Németországban zajlik. Ez az elköteleződés és a folyamatos fejlesztések biztosítják a ma már világszerte 1200 munkatársat foglalkoztató német gyártó piacvezető szerepét.
A német EFAFLEX 1992-ben szabadalmaztatta spirálkapu rendszerét, ahol a lamellák nem önmagukra, hanem egy spirális sínben tekerednek fel, ezzel gyakorlatilag megszűntette a felület használatból eredő kopását. A mára klasszikussá vált megoldás a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a kezdetektől őrzi vezető szerepét a szegmensben. 2,5m/s nyitási és 1 m/s zárási sebessége ma is a legjobb a gyorsmozgású ipari kapuk piacán. A sebesség az EFAFLEX esetében „állóképességgel” is párosul. A cég által készített, gyorsmozgású ipari kapuk évi 250 ezer nyitási ciklust is teljesítenek karbantartás nélkül, ami 365 nappal számolva több mint napi 680(!) nyitást és zárást jelent. Élettartamuk sok millió nyitás-zárás.
A cég fejlesztési potenciálját napjainkban olyan mérföldkövek jelzik, mint az EFA-TLG® önellenőrző, keretbe integrált infravörös fényrácstechnológia, az EFA-SCAN® impulzusadó biztonsági rendszer, amely 10 x 10 m2-es területet érzékel a kapu előtt, intelligens irányfelismeréssel.

A legújabb EFA-SmartConnect® IoT menedzsment-modullal az EFAFLEX létrehozta az okos ipari kaput. A modul biztonságos adatátviteli utakkal és egy saját alkalmazással javaslatokat tesz a kapuk javítási időablakára, ezzel óriási lépést megtéve a prediktív karbantartási technológia irányába. A modul valós adatelemzéssel előre jelzi a pontos karbantartási intervallumokat, megelőzi az üzem közbeni meghibásodásokat, közelíti a tervezett, 100%-os üzemhányadot, ezzel is növelve a logisztikai folyamatok hatékonyságát, a gyártási folyamatok támogatását. Az EFAFLEX HUNGÁRIA Karbantartási Programja ezzel a fejlesztéssel is a világ élvonalába tartozik.

Az EFAFLEX Hungária Kft. 2005-ös megalapítása óta maradéktalanul képviseli a gyártó innovatív szemléletét, és minőség iránti elköteleződését. Az elmúlt 15 év magyarországi működés során olyan, a saját gazdasági szegmensükben emblematikus megrendelőket tudhat magáénak a magyar vállalat, mint a Nokia, az Audi, a Richter Gedeon, a TEVA, a Henkel, az ALCOA-KÖFÉM, Unilever, Siemens, VELUX, és mások. Az EFAFLEX Hungária Kft. kínálata tovább bővült a speciális tűzgátló kapukat és automata szállítópálya tűzgátló lezárásokat gyártó német STÖBICH vállalat termékeivel, illetve a vállalatcsoport az EFA GLOBAL DOCKING Kft.-vel ma már a raktározási technológiai berendezések széles spektrumát kínálja partnerei részére.

A logisztikai költségek szempontjából a kapuk karbantartásigénye, rendelkezésre állása vitathatatlanul fontos. Az EFAFLEX gyorsmozgású ipari kapuk működtetése költséghatékony, ugyanakkor meghatározó költségtényező a csarnok temperálására fordított energia díja is. A villámgyors, hőhídmentes hőszigetelt lamellákkal gyártott EFA-THERM® kapuk szerkezetük és sebességük révén jelentős energiakiáramlást akadályoznak meg. Ez bármilyen temperált csarnok esetén elvárt, de például a hűtőházakban kulcstényező. A hőszigetelt kapuk az izolációs tulajdonságuk révén ugyanakkor csökkentik az épületek működése által okozott környezetterhelést, a nagy mennyiségű megtakarított energia a cégek működésének ökológiai lábnyomát is csökkenti.

Energiamegtakarítás – biztonságos gyártási környezet – gyors logisztika -ergonomikus munkakörnyezet világszínvonalon: EFAFLEX

Rémálom a Forum Romanum alatti alagútfúrás

Rémálom a Forum Romanum alatti alagútfúrás

Rémálomról beszélt a Forum Romanum alatti fúrással kapcsolatban Andrea Sciotti mérnök, az olasz főváros ókori történelmi központjában zajló metróvonal-építés műszaki vezetője, amikor a külföldi sajtónak bemutatta a legújabb állomásokat május 23-án.    Andrea...