Ágazati stratégiák, fejlesztési tervek

Nemzeti Kerékpáros Stratégia 2030

A Nemzeti Kerékpáros Stratégiát az aktív Magyarországért felelős államtitkár felkérésére az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. készítette el szakmai és civil szervezetek, az érintett minisztériumok, háttérintézmények bevonásával.

Tartalma

A Nemzeti Kerékpáros Stratégia kidolgozásának célja, hogy a hosszú távon megfogalmazott jövőkép és a 2030-as időtávra kitűzött célok eléréséhez iránymutatást adjon. A Stratégia egyrészt olyan fejlesztési irányokat határoz meg, melyek az elmúlt időszak eredményeire és trendjeire építenek, másrészt a hiányosságok felmérésével és az új kihívások számba vételével az eddigiektől eltérő módszereket, beavatkozásokat is javasol. A jelenlegi és a még előttünk álló kihívások miatt a Stratégiának merész célokat kell kitűznie, amelyek egy része radikális változásokat hozó intézkedések végrehajtásával érhetők el. De mindez hozzájárul ahhoz, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen.

Ismerje meg a teljes dokumentumot: https://mernokvagyok.hu/kozlekedesi/wp-content/uploads/sites/15/2023/04/Nemzeti-Kerekparos-Strategia-2030.pdf

Amennyiben van véleménye a stratégiával kapcsolatban, kérem küldje el a kozlekedesi.tagozat@mmk.hu email címre. Összesítjük a véleményeket és továbbítjuk az anyag készítőinek.