A PAKSII beruházás elindításával hatalmas feladat hárul a mérnöktársadalomra, emellett továbbra is nagy felelősséggel járó tevékenység a Paksi Atomerőmű üzemeltetési kérdéseinek megoldásában való szakértő közreműködés.

A számtalan szereplő, tervező, beszállító, kivitelező a beruházással kapcsolatos egyedi, különösen a nukleáris környezetben való tevékenységhez számtalan – a szokványostól eltérő – előírást kell betartson. A szakmai-műszaki felügyeletet nem csak az építési hatósági feladatoka ellátó szervezetek, hanem a speciális helyzetre való tekintettel többek között az Országos Atomenergia Hivatal látja el. Az egyei elvárásoknak való megfelelés számtalan egyedi, speciális előrás betartását is megköveteli a hagyományos építőipari szereplőktől.

Ebben a tájékozódásban kíván segíteni a Magyar Mérnöki Kamara által elindított és több éve előkészítés alatt álló nukleáris szaértő képzés, amely a résztvevők számára egy holisztikus szemlélet kialakításával szándékozik átfogó, teljes képet adni a nukeáris projektek bonyolításáról.

Legfontosabb partnereink a képzésben a PAKS II beruházást bonyolító szervezet mellett az OAH, a Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetem Nukleáris intézete, de számos, a területet jól ismerő vállalat és szakember.

Célkitűzésünk, hogy az átadható tudással erős és komoly szakismeretekkel rendelkező mérnök-gárda alakuljon ki.
Ehhez a mesteriskola széles körű ismeretek megszerzésére kínál lehetőséget, mind a PAKSII beruházáshoz kapcsolódó, mind a Paksi Atomerőmű üzemeltetési feladatai megoldásában közreműködő vállalkozások számára.