2023 évi tisztújító küldöttgyűlés

Fiatalítás a tisztújító küldöttgyűlésen az Építési Tagozatnál

Az Építési Tagozat tisztújító küldöttgyűlést tartott 2023 április 5-én az MMK székhelyén, melyen a szervezet 92 küldöttjéből 33 fő volt jelen. A küldöttgyűlés tisztségviselőinek megválasztását Wagner Ernő, az MMK elnöke köszöntötte, aki elismerte a tagozat jó munkáját, dicsérte aktivitását a kamarai munkában. Tóth Péter leköszönő tagozati elnök ezt követően szóban kiegészítette a honlapunkra is feltöltött, az elmúlt 4 évről szóló írásbeli beszámolóját. Az elnökségi, valamint a szakértői testület beszámolóját a küldöttgyűlés elfogadta, majd Kittka Péter, a választási jelölőbizottság elnöke adott tájékoztatást a jelölési folyamatról, illetve a jelöltállítás eredményéről. Az elnöki pozíciót két aspiráns pályázta meg, akik röviden ismertették programjukat és terveiket. A szavazás előtt öt küldötti hozzászólás történt.  A két ütemben lebonyolított titkos szavazás eredményeként négy évre a tagozat tisztségviselői lettek:

Elnök: Tóth Péter László. Az elnökség tagjai: Bálint Péter, Dr. Bozsaky Dávid, Böröczffy István, Brassnyó László, Csermely Gábor, Forgács Dávid, Fülöp Kinga Melinda, Joó Emese Andrea, Dr. Kiss Jenő, Dr. Koris Kálmán, Lengyel Miklós, Magyar János, Molnár Dénes, Plajer Tibor, Répás Balázs, Dr. Szabó Éva Ibolya, Wéber László, Zsigmondi András. A szakértői testület tagjai: Dr. Bozsaky Dávid, Böröczffy István, Forgács Dávid, Giba Tamás, Dr. Szabó Éva Ibolya.

Az elnökség összetétele egyharmad fiatal, egyharmad 50-65 év közötti és egyharmad nyugdíjas korú, így a korösszetétele kedvezőbb, mint a tagságé. Az öt új tagból négy fő 42 év alatti és érdekesség, hogy az ÉT elnökségnek van a többi tagozattal összehasonlítva a legidősebb (90) és a legfiatalabb (34) tagja.

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA

Építési Tagozat

• Az Építési Tagozat elnöki beszámolója a 2019 – 2023 évek közötti időszakról: link

• Az Építési Tagozat Szakértői testületének beszámolója a 2019 – 2023 évek közötti időszakról: link

A megválasztott elnök és az elnökségi tagok bemutatkozása:

NévLink
Tóth Péter LászlóLink
Bálint PéterLink
Dr. Bozsaki DávidLink
Böröczffy IstvánLink
Brassnyó LászlóLink
Csermely GáborLink
Forgács DávidLink
Fülöp Kinga MelindaLink
Joó Emese AndreaLink
Dr. Kiss Jenő
Dr. Koris KálmánLink
Lengyel Miklós
Magyar JánosLink
Molnár DénesLink
Plajer Tibor
Répás BalázsLink
Dr. Szabó Éva IbolyaLink
Wéber LászlóLink
Zsigmondi AndrásLink