-0° C
Ma 2023. december 04., hétfő, Borbála és Barbara napja van.
-0° C
Ma 2023. december 04., hétfő, Borbála és Barbara napja van.
A lézersugár 16 millió kilométerről küldött üzenetet

A lézersugár 16 millió kilométerről küldött üzenetet

Október közepén indult hat évig tartó útjára a Psyche űrszonda, az azonos nevű aszteroidához. A szonda most egy lézersugárral üzent – közel 16 millió kilométeres távolságból. Ez új rekord az optikai kommunikációban; az első alkalom, hogy optikai jelet használtak ilyen...

A 2023-as évben a Phoenix Contact alapításának 100. jubileumi évfordulóját ünnepli

nov 9, 2023 | kiemelt-praxis

Egy évszázad a technológia és innováció iránti szenvedély jegyében: Az elmúlt 100 év alatt a Phoenix Contact egy esseni, ipari termékek forgalmazásával foglalkozó, családi vállalkozásból globális gyártóvállalattá nőtte ki magát. A gazdaság és az infrastruktúra valamennyi ágazatának villamosításához, hálózatba kapcsolásához és automatizálásához szükséges termékekkel és megoldásaival, valamint az innováció és a technológia iránti szenvedélyével a Phoenix Contact tovább szárnyal – immár kiegészítve a célokat élőhelyünk fenntartható fejlődése iránti elkötelezettséggel.


„Az évek során sok mindent elértünk együtt, hűek maradtunk családi vállalkozásunk értékeihez és kultúrájához, miközben folyamatosan növekedtünk és fejlődtünk. Ez az évforduló különleges pillanat számunkra. Létrehoztuk azt az alapot, amelyre építve tovább haladhatunk a sikeres jövő felé. Ügyfeleinkkel és üzleti partnereinkkel együttműködésben az energiaforradalom olyan megoldásait fogjuk előmozdítani, amelyek alapot adnak egy fenntartható világ megteremtéséhez” – nyilatkozta Frank Stührenberg, a Phoenix Contact elnök-vezérigazgatója a 100. évforduló jelentőségét kiemelve.

Kapocs az ember és a technológia között  

Kapocs ember és technológia között A jó kapcsolatok nem csupán a Phoenix Contact termékeinek elemi jellemzői. A kapcsolatok képezték az alapját annak is, hogy Hugo Knümann üzletember ötletéből egy globálisan aktív ipari vállalat jöhessen létre.
A Phönix Elektro- und Industrie-Bedarfsgesellschaft 1923-as esseni alapításakor a vállalat kizárólag értékesítési vállalkozásként indult. 1949-ben Knümann találkozott Josef Eiserttel, a Siemens fejlesztőmérnökével, aki 1953-ban, Knümann halála után átvette a vállalat vezetését. Mr. Eisert érkezésével a vállalat alapvető változásokon ment keresztül. Ma már nemcsak Németországban zajlik értékesítés, hanem szerte a világban.

Cégadatok
A Phoenix Contact cégcsoport németországi székhellyel rendelkező családi vállalkozás, amelyhez 74 vállalat tartozik világszerte és termelési hálózata 11 országban van jelen. Nemzetközi szinten több mint 100 országban mintegy 22 000 embert foglalkoztat.
Az ügyfelekkel és partnerekkel szoros együttműködésben a Phoenix Contact a jövő számára fejleszt megoldásokat, úttörő csatlakozási és automatizálási technológiák felhasználásával. Az integrált koncepciókat, amelyek magukban foglalják a mérnöki tervezést és a szolgáltatásokat is számos területen alkalmazzák: a közlekedési infrastruktúrában, az e-mobilitás területén, a megújuló energia és az intelligens ellátási hálózatokban, valamint az energiahatékony gépgyártás és a berendezésgyártás területén.

A magyarországi leányvállalat 1993 óta működik, idén ünnepli 30 éves évfordulóját. Jelenleg 32 alkalmazott dolgozik a vállalat budapesti székhelyén és raktárépületében. A magyarországi tevékenység fókuszában a készülék csatlakozástechnika (IE), az ipari komponensek és elektronika (ICE), az ipari automatizálás és megoldások (IMA) állnak. A cég árbevétele rohamos tempóban fejlődött, 2022-re elérte a közel 9 milliárdos eredményt.

„Nagyon fontos számunkra, hogy a Phoenix Contact Group tagjai lehetünk, és egy olyan megbízható partnerrel rendelkezünk, amely folyamatosan ösztönzi az új termékek és megoldások fejlesztését. Az értékesítési régiónkban szerzett tapasztalatainkkal és az itteni követelményekkel mi is hozzájárulunk a termékek műszaki továbbfejlesztéséhez. Termékeink és megoldásaink folyamatos innovációja lehetővé teszi számunkra, hogy kiemelkedő szerepet játszunk a hazai ipar, különösen a megújuló iparágak fejlesztésében és a fenntarthatósági követelmények mielőbbi teljesítésében.”

– nyilatkozta Pálos Gábor, a magyar leányvállalatot 25 éve vezető ügyvezető igazgató a jövőbeli tervekről.

Együtt a jövőért – Társadalmi felelősségvállalás

A Phoenix Contact elkövetkezendő évtizedei zászlójára az All Electric Society vízió ismertetését tűzte ki célul. A teljesen elektromos társadalom megvalósítása mellett egy olyan jövő érdekében, amelyben a megújuló erőforrásokból származó energia kívánt mennyiségben és gazdaságilag fenntartható módon áll rendelkezésre az egész világon.
Az All Electric Society egy olyan társadalom, amelynek teljes energiaciklusa teljes egészében megújuló energiaforrásokból előállított villamos energián alapul. A felhasznált végső energia azonban nem mindig villamos energia. Az ellátás biztonsága és a villamosenergia, az épületek, a közlekedés és az infrastruktúra összekapcsolása az ipari szektorral csak akkor válik valósággá, ha az elektromos energiát a szintetikus energia előállításának alapjául is felhasználják pl. üzemanyagok (e-üzemanyagok) előállítására, vagy power-to-gas és power-to-liquid (energiából gázt és energiából folyadékot) technológiák révén.

A Phoenix Contact története | Phoenix Contact

A vízió valós gyakorlatbeli bemutatása érdekében Szeptember 1-én, a Phoenix Contact németországi központban, Blombergben a nagyközönség számára is megnyílt az All Electric Society Park, ahol 7.800 m2 élményterületen élhetjük át, hogy hogyan állítják elő, tárolják és osztják el az energiát, hogyan optimalizálják az energiafogyasztást, a szektorok összehangolása hogyan járul hozzá a megújuló energia optimális áramlásához és hogyan függenek össze ezek a területek egymással.

A Phoenix Contact története | Phoenix Contact

A lézersugár 16 millió kilométerről küldött üzenetet

A lézersugár 16 millió kilométerről küldött üzenetet

Október közepén indult hat évig tartó útjára a Psyche űrszonda, az azonos nevű aszteroidához. A szonda most egy lézersugárral üzent – közel 16 millió kilométeres távolságból. Ez új rekord az optikai kommunikációban; az első alkalom, hogy optikai jelet használtak ilyen...