6° C
Ma 2023. március 28., kedd, Gedeon és Johanna napja van.
6° C
Ma 2023. március 28., kedd, Gedeon és Johanna napja van.

Légtisztítós fejhallgató lesz a 2023-as trend?

dec 22, 2022 | kitekintő

A Dyson technológiai vállalat bejelentette, hogy a Dyson Zone nevet kapott új légtisztító fejhallgatójuk hamarosan forgalomba kerül, annak ellenére, hogy a termék sok kritikát kapott. A levegő-tisztító fejhallgató egyszerre tudja kezelni a zaj és a légszennyezés kettős problémáját.

 

A készülék egy zajszűrő fejhallgatót és egy levehető, a légszennyező anyagokat kiszűrő egységet kombinál. A Zone légtömörítési technológiával szívja be a friss levegőt a fülkagylók közelében, amely a hálós szénszűrőkön keresztül távozik. „A Dyson Zone fejhallgatót úgy terveztük, hogy a városi zaj és a légszennyezés kettős kihívását kezelje. Öt évnyi kutatás és fejlesztés eredményeként a fejhallgató akár 50 órányi ultraalacsony torzítást, fejlett zajszűrést és hű, teljes spektrumú hangvisszaadást biztosít” – adta hírül a cég.

A Dyson Zone a 0,1 mikronos részecskeszennyezés 99 százalékát is felfogja, míg a K-Carbon, káliummal dúsított szénszűrők a városszennyezéssel leginkább összefüggésbe hozható uralkodó savas gázokat, köztük a nitrogén-dioxidot és a kén-dioxidot célozzák meg. Az eredetileg 2022 őszén megjelenő Dyson Zone 2023 januárjában kerül forgalomba Kínában, márciusban pedig az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Hongkongban és Szingapúrban. Amikor idén márciusban bemutatták, szokatlan megjelenését széles körben szkeptikusan fogadták: a The Telegraph brit lap és a Wired kütyükiadvány „bizarrnak” nevezte a terméket. Eközben a Cnet technológiai oldal „disztópikus sci-fi filmben látottnak” nevezte, míg a The Guardian napilap azt írta, „biztos, hogy furcsa pillantásokat fog kiváltani”.

A szingapúri székhelyű Dyson vállalat szerint a prototípus a bevezetés előtt kiterjedt tesztelésen – többek között hőmérséklet szabályozott kamrákban, cseppteszteléseken, anyag- és szövetkopási teszteken – esett át Malajziában és az Egyesült Királyságban. A termékgyártó által közzétett legfrissebb képek tanúsága szerint a termék három színváltozatban lesz kapható: ezüst és kék, réz és kék, valamint sötét és világoskék árnyalatokban.

 

A Dyson-t, amely leginkább porszívóiról, kézszárítóiról és hajszárítóiról ismert, a feltaláló James Dyson alapította 1993-ban. Termékcsaládjának sikere hozzájárult ahhoz, hogy Dyson 2020-ban az Egyesült Királyság leggazdagabb embere legyen.

 

Forrás: Dyson launches air-purifying headphones to tackle noise and pollution (dezeen.com)