9° C
Ma 2024. március 02., szombat, Lujza napja van.
9° C
Ma 2024. március 02., szombat, Lujza napja van.

Lemezmegmunkáló üzemmel bővít az Autent Solutions

nov 29, 2022 | piac

A 2008 óta működő, hő- és füstelvezetési rendszerek, tűzgátló szerkezetek gyártásában és szerelésében a magyar piacon meghatározó szerepet betöltő Colt Hungária Kft. – 2022. október 1-jétől immáron Autent Solutions Kft. cégnévvel – lemezmegmunkáló üzemmel bővíti tevékenységét. A közel 200 millió forintos beruházás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretéből megítélt 138 266 646 forintos támogatásával valósulhat meg, az 1700 fős Hajdú-Bihar megyei Zsákán.

 

Az energiafelhasználásának közel 50 %-át napelemes rendszerrel fedező, környezetbarát lemezmegmunkáló csarnok 2023. július végére készülhet el a Hajdú-Bihar megyei 1 700 fős nagyközségben, Zsákán. A fejlesztésnek két fontos oka volt: ügyfeleinek minél hatékonyabb és gyorsabb kiszolgálása érdekében az Autent Solutions saját gyártóüzem építésével kívánja optimalizálni működését, emellett azonban fontos a gyártó számára a környékbeli piac is: az üzemben az építőipari kivitelezésekhez hasznos, általános lakatosipari munkákat is el fognak látni. A „Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések” pályázat segítségével megvalósuló lemezmegmunkáló csarnok-projekt alapkőletételére 2022. júliusában – akkor még Colt Hungária Kft. néven – egy kétnapos családi hétvége keretei között került sor.

Az eseményen Csordás Zoltán, a cég tulajdonosa és ügyvezetője felhívta a figyelmet a terület fejlesztésének fontosságára is, ám a döntésben fontos, személyes motivációjha is szerepet játszott.

A cég működését meghatározó tulajdonos személetére több mint egy évtizede jellemző, és így a cég működésében is kiemelt szerepet tölt be, a társadalmi felelősségvállalás. Évről évre segítik orvosi műszerek megvásárlásával a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt és évente többmillió forintnyi készpénz és termékfelajánlással járulnak hozzá a Várépítő pályázat égisze alatt gyermekintézmények megújulásához.

Ez a felelős gondolkodás természetesen a mostani beruházás helyszínének kiválasztása során is tetten érhető. Csordás Zoltán, a cég tulajdonosa ugyanis a környékről származik, így eredetileg az alig több mint 1000 lelket számláló Furta községben tervezte az üzem felépítését. Végül azonban szülőfalujában, Zsákán kapott építési engedélyt, ahol az 4-6 helyi munkavállaló és családjaik megélhetését fogja a jövőben biztosítani.

A Colt számára kiemelten fontos, hogy ügyfelei számára optimális és költséghatékony épületgépészeti megoldásokat kínáljanak. Az optimalizált gyártást és kiszolgálást tartjuk szem előtt a saját működésünk során is. Ennek egyik lépése volt a karbantartási munkák kiszervezése az Autent Hungária Kft.-be és ennek a folyamatnak a része a most megvalósuló üzem is” – mondta el Csordás Zoltán – „Az alapkőletételen pedig nagy örömmel láttuk vendégül munkavállalóinkat, a „Colt-család” tagjait, akiknek jövője szempontjából is jelentős lépés a beruházás megvalósítása. Nálunk a gazdaságossági szemlélet soha nem nélkülözheti az emberi hozzáállást – ezt fogjuk erősíteni a jövőben is.”