3° C
Ma 2023. december 02., szombat, Melinda és Vivien napja van.
3° C
Ma 2023. december 02., szombat, Melinda és Vivien napja van.

Fűtéscső szigetelés, a jelentős energia megtakarítás érdekében

okt 11, 2022 | praxis

Ahogy hűl az idő, egyre nyomasztóbban hatnak a fogyasztókra a megemelkedett gázárak, és ennek megfelelően egyre többen szánják rá magukat az energetikai felújításra, a gépészet csöveinek szigetelésére, a meglévő szigetelőanyag vastagságának növelésére a további költségcsökkentés érdekében. A folyamat a vállalkozásokra, közintézményekre és a magánszemélyekre is jellemző.

Egyértelmű, hogy a drágán megtermelt és kifizetett energiát vétek például elveszíteni a pincéken, garázsokon át vezetett csövek felületén, de egy új projekt, vagy energetikai felújítás sem lehet teljes és hatékony megfelelő gépészeti szigetelés nélkül. Ebben segít az Isoflex Kft.

A hazai tulajdonú cég Európa egyik legnagyobb csőbilincsbetét-gyártója és Magyarország megbízható gépészeti szigetelőanyag-importőre. A Poliuretán anyagú csőhéjakat is gyártó vállalkozás a saját termékei mellett számos gépészeti szigetelést kínál ‒ mutatott rá Polyák Tamás, az Isoflex Kft. ügyvezetője.

A szakember rámutatott: a gázkazánok cseréje szilárd tüzelésűre sem csak a kazán telepítését érinti. Az energiahatékonyság nem valósítható meg a szükséges képességű csőszigetelések használata nélkül. A szilárdtüzelésű rendszerek vezetékeinek egyik legalkalmasabb szigetelőanyaga a szintetikus kaucsuk csőhéj, mely területen az Isoflex az Evocell és PA-Flex márkák importőre, kiemelkedő raktárkészlettel.

A szilárd tüzelésnél bármikor előfordulhat, hogy „túlrakják” a kazánt ‒ hoz példát a szakember. Az így kialakuló közel 100 fokos előremenő hőmérséklet azonban nem károsítja az Evocell, és PA-Flex szintetikus kaucsuk csőhéjat, mivel ezeknek 110, és 120 fok a hőtűrése. További előny, hogy az ívekre, könyökökre nem kell szabni, könnyen ráhúzható, a „T” idomokra pedig nagyon egyszerű a csőhéj szabása. Fontos, és nem minden beszerzési forrásra jellemző, hogy a két kaucsuk csőhéjmárka készletről, azonnal elérhető 6-160 mm csőátmérőig, 6-32 mm falvastagsággal, valamint a szintetikus kaucsuk lapok 6, 9, 13, 19, 25, 32 mm vastagsággal öntapadó, alus, és COVER fóliás változata is. Természetesen az Isoflexnél az összes szükséges kiegészítő, ragasztó, oldószer, öntapadós szalagok azonnal elérhetők készletről. A saját gyártású, PU (purhab) csőhéjak szintén nagyon rövid, néhány napos határidővel, a napi használatban lévő csőbilincsbetétek pedig 6-160 mm belső átmérővel készletről, szintén azonnal átvehetők. A gyors kiszolgálás, ellátás hátterét az Isoflex 2900 m2-es raktára biztosítja.