10° C
Ma 2023. március 31., péntek, Árpád napja van.
10° C
Ma 2023. március 31., péntek, Árpád napja van.
Áprilistól újra jár a fogaskerekű

Áprilistól újra jár a fogaskerekű

A téli üzemszünet után április 1-től újra jár a fogaskerekű. A téli üzemszünet ideje alatt egy több száz méteres szakaszon felújították a pályát, hogy problémamentesen és csendesebben tudjanak közlekedni a jellegzetes piros-fehér szerelvények a hamarosan 150 éves...

Műanyag ablak-trendek: alumíniummal kombinálva és akadálymentesítve

aug 24, 2022 | piac

Az idei, jövőorientált ablakipari fejlesztések célja nem lehet más, mint a gazdaságosság és tartósság mellett a fenntarthatóság. A tény, hogy a ma műanyag ablakának semmi köze a 30 évvel ezelőttiekhez, már nem kérdés, ugyanakkor az, hogy milyen innovációval lehet a ma igényeit kielégíteni, arra a GEALAN idei Jövő Fóruma új fejlesztések szekciójában kaptak válaszokat a résztvevők.

 

Számos fejlesztés között, amely pl. a felületi tartósságot szolgálja (GEALAN-acrylcolor) vagy éppen az okosotthon megoldásokhoz illeszti a modern műanyag profillal készülő ablakokat, teraszajtókat (TEXINO), olyan termékinnovációk is a közönség elé kerültek, mint a GEALAN-KONTUR az alumínium opcióval is választható prémium dizájn ablakkeret rendszer, vagy a GEALAN-COMFORT, a kényelmet és az akadálymentességet szolgáló padlószintbe süllyesztett küszöb-megoldás.

Dizájnablak alumíniummal kombinálva

A kívül és belül egyaránt egyszerű és letisztult formanyelvet alkalmazó profil-modell a kifejezetten keskeny látható keretszélességével maximális üvegarányt biztosít. A 82,5 mm-es szegmens új rendszerfejlesztése emellett a legjobb teljesítményértékeket kínálja a hő- és hangszigeteléstől a betörés elleni védelemig.

Ezzel a dizájn-megoldással nem csak az esztétikát és a mai tervezési trendeket szolgálja, de a lakóterekbe jutó fény mennyiségét is maximalizálja. A formai kialakításán túl a rendelkezésre álló különböző felületképzési módok is a modern formatervezés lehetőségeit segítik kiaknázni: a klasszikus felületek és a fóliák széles választéka mellett 2024-től a PMMA felületű GEALAN-acrylcolor is elérhető lesz.

Az új prémium rendszer a divatos alumíniummal történő kombinált kialakítást is lehetővé teszi, mindezt a RAL színpaletta rendkívül széles választékában. Az ablak külső oldalán lévő modern alumínium megjelenés és az egyenes vonalvezetésű, szögletes ablakkialakítás megfelel napjaink ablaktrendjeinek. Ugyanakkor az alumínium héjak nemcsak elegánsak, de kifejezetten időjárásállók is.

A rendszer olyan szárnyprofilt tartalmaz, amely csak alumínium héjakkal kombinálható. Ezzel csökkenthető a látható keretszélesség és az ütközőperemek szélessége. Ugyanakkor a vékony profilok nem jelentenek kompromisszumot a biztonság vagy a stabilitás területén! Opcionálisan két egymást tökéletesen kiegészítő anyaggal a bevált PVC többkamrás rendszerével a legjobb hőszigetelést biztosítja, a fix középső tömítőrúd az optimalizált betörés elleni védelemért.

A GEALAN-KONTUR prémium dizájnrendszer várhatóan 2023 elejétől fehér színben, dekorfóliákkal és alumínium fedőhéjakkal, legkésőbb 2024-ig pedig a teljes GEALAN-acrylcolor színpalettában lesz kapható.

 

Padlószintbe süllyedő küszöb: kényelem és akadálymentesítés

Napjaink hasonlóan népszerű és elvárás szintű igénye a küszöbök akadálymentessége. Erre a GEALAN-COMFORT továbbfejlesztett változata, a 2023-ban bevezetésre kerülő alumíniummal kombinált PVC küszöbmodellje (20 mm-es kombinált küszöb) kínál megoldást, amely padlóba süllyeszthető, láthatatlan, kényelmes és maximális rendszerkompatibilitással alkalmazkodik a legmagasabb minőségű terasz- és bejárati ajtókhoz.

Rugalmasságára jellemző, hogy használható minden 74 mm-es és 82,5 mm-es rendszerben felújításhoz és új építéshez egyaránt. Műszaki paraméterei megfelelnek a magas hőszigetelési és tömítettségi követelményeknek, valamint alkalmas az S 9000 rendszerplatform összes vázváltozatához (AD, MD, GEALAN-KONTUR®).

 

További információk: GEALAN Comfort

Áprilistól újra jár a fogaskerekű

Áprilistól újra jár a fogaskerekű

A téli üzemszünet után április 1-től újra jár a fogaskerekű. A téli üzemszünet ideje alatt egy több száz méteres szakaszon felújították a pályát, hogy problémamentesen és csendesebben tudjanak közlekedni a jellegzetes piros-fehér szerelvények a hamarosan 150 éves...