21° C
Ma 2024. május 25., szombat, Orbán napja van.
21° C
Ma 2024. május 25., szombat, Orbán napja van.
Rémálom a Forum Romanum alatti alagútfúrás

Rémálom a Forum Romanum alatti alagútfúrás

Rémálomról beszélt a Forum Romanum alatti fúrással kapcsolatban Andrea Sciotti mérnök, az olasz főváros ókori történelmi központjában zajló metróvonal-építés műszaki vezetője, amikor a külföldi sajtónak bemutatta a legújabb állomásokat május 23-án.    Andrea...

Colt Hungária Kft.: külön cégben a karbantartási szolgáltatás

júl 6, 2022 | piac

A hő- és füstelvezetési rendszerek, tűzgátló szerkezetek gyártására és szerelésére szakosodott Colt Hungária Kft. piaci működése optimalizálása és a hatékonyság növelése érdekében, a 2019-ben, a Colt Hungária tulajdonosi körébe került Autent Hugária Kft.-be szervezi át a karbantartási és javítási szolgáltatásokat. A Colt Hungária így a továbbiakban főleg az új ügyfelek kiszolgálására koncentrálhat.

A 2004 óta működő Autent Hungária Kft. a szektorában piacvezető, ipari létesítmények hő- és füstelvezetési rendszerek, illetve tűzgátló szerkezetek javítására és karbantartására szakosodott cég, amelyet a Colt Hungária tulajdonosa 2019-ben vásárolt meg. A cégek együttműködésének köszönhetően az Autent Hungária forgalma nettó 250 millió Ft-ról indulva (2019.) 2021-re elérte a nettó 420 millió Ft-ot. 2022-ben a cégek együttműködése új szintre kerül azzal, hogy a Colt által eddig leszerződött karbantartás és szerviz szolgáltatást ezentúl az Autent Hungária szakemberei látják majd el. A karbantartási szerződések kiszervezésével a Colt Hungária így teljes egészében a zöld- és barnaberuházásokra, valamint a beruházók számára személyre szabott műszaki megoldások értékesítésére fókuszálhat, míg a szervízfeladatok ellátása a csoporton belül szakértő kézbe került. Mindezzel a cégcsoport fejlődésének új mérföldkövéhez érkezett.

„Ha épületgépészetről van szó, a Colt Hungária Kft. a költséghatékony energetikai megoldásokat részesíti előnyben. Az optimalizálás azonban nem csak a piaci munkára jellemző, hanem a cég működésében is elsődleges szerepet kell játszania. Az építőiparban évek óta tapasztalható szakemberhiány a szektor minden szereplőjét hátrányosan érinti, így minden piaci szereplőnek el kell gondolkodnia azon, hogyan tudja a rendelkezésre álló erőforrásokat a leghatékonyabban az ügyfelek magas szintű kiszolgálásának érdekében átcsoportosítani.” – mondta Csordás Zoltán, a Colt Hungária Kft. tulajdonos / ügyvezető igazgatója. A cégek közötti együttműködés a gyakorlatban azt jelenti, hogy Colt az általa leszerződött és karbantartott munkákat is átadja az Autent Hungáriának.

A feladatok diverzifikálását és az átszervezés szükségességét az a piaci fejlődés is indokolta, amelyet a Colt Hungária az elmúlt években produkált. A cég 2021. évi 1,8 milliárd forintos nettó árbevétele után a cég a 2022. évet is erősen kezdte: májusra a forgalom nettó 930 millió forintot, a megrendelésállomány pedig 1,2 milliárd forintot ért el.

Háttérinformáció

A mára több, mint 75 országban jelen lévő hő- és füstelvezető megoldásokkal, légkezelő rendszerekkel, hűtő-fűtő berendezésekkel és árnyékolástechnikai rendszerek tervezésével és beépítésével foglalkozó angliai székhelyű Colt Csoport 1931-ben alakult. A jelenleg itthon 12 munkavállalót foglalkoztató vállalat 2008 óta segíti környezettudatos műszaki megoldásokkal a hazai építési piac számos területét.

Az Autent Hungária Kft. az ország egész területén, elsősorban kupolák, dongák, sávfelülvilágítók, nyílószárnyak, oldalfali és tetőszaluk, ventilátorok, füstcsappantyúk, füstelvezető ajtók és ablakok, valamint füstkötényfalak karbantartásával és szervízelésével foglalkozik. A működés másik pillérét a tűzgátló berendezések, szerkezetek javítása, karbantartása adja. A cég piacvezető szerepének eléréséhez nagyban hozzájárult, hogy mindezen feladatokat gyártótól függetlenül el tudja látni, és az érvényes jogi és műszaki előírásoknak maximálisan megfelelve egyedi igényekre is kínál megoldást.

Bővebb információ az Autent Hungária Kft.-ről: www.autenthungaria.hu

Rémálom a Forum Romanum alatti alagútfúrás

Rémálom a Forum Romanum alatti alagútfúrás

Rémálomról beszélt a Forum Romanum alatti fúrással kapcsolatban Andrea Sciotti mérnök, az olasz főváros ókori történelmi központjában zajló metróvonal-építés műszaki vezetője, amikor a külföldi sajtónak bemutatta a legújabb állomásokat május 23-án.    Andrea...