Ünnepi tanácsülés keretében tartotta mérnökavató-diplomaátadó ünnepségét a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara, melynek keretében együttműködési megállapodást kötött az egyetem, a Magyar Mérnöki Kamara és a területi mérnöki kamara.

 

A júniusi záróvizsga időszakban a Mérnöki Kar 101 hallgatója tett sikeres záróvizsgát. Az ünnepi tanácsülés alkalmával került sor a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara és a Csongrád-Csanád Megyei Mérnöki Kamara közötti együttműködési megállapodás aláírására is. Az intézmények közötti szoros együttműködés eredményeként a Csongrád-Csanád Megyei Mérnöki Kamara Diploma Díjat alapított. A díjban olyan, a Mérnöki Karon végző hallgató részesülhet, akinek a diplomamunkája mérnöki tevékenységhez kapcsolódó témában készült, és a mérnöki kamara elnöksége méltónak tartja a díj odaítélésére. Idén a díjat Pesti Richárd mechatronikai mérnök hallgató kapta.

Az ünnepség folyamán a kiemelkedően tehetséges hallgatók, valamint kiváló munkát végző oktatók részére további kitüntetések, illetve díjak átadására is sor került.

 „A Mérnöki Kar Tehetsége” díjban részesült: Lennert József Richárd végzett mechatronikai mérnök szakos hallgató és Szőke-Trenyik Eszter végzett okleveles élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök hallgató. Dékáni elismerő oklevélben részesült: Guóth Áprád címzetes főiskolai docens.  „Kiváló Tehetséggondozó” kitüntetésben részesült: prof. dr. Bánáti Diána dékánhelyettes (Élelmiszermérnöki Intézet), Pappné dr. Sziládi Katalin a Gépészeti Intézet intézetvezető-helyettese, dr. Sarcevic Péter a Mechatronikai és Automatizálási Intézet főiskolai docense. „Kiváló Gyakorlati Oktató” kitüntetésben részesült: Szűcs Tibor intézeti mérnök (Élelmiszermérnöki Intézet). „Scriptor Díjban” részesült: dr. Kertész Szabolcs (Biológiai Rendszerek Műszaki Intézete). Elismerő oklevélben részesült: Forgács Endre mesteroktató (Gépészeti Intézet).

 

Forrás: Szegedi Tudományegyetem