A kormány március 30-i döntése szerint húsz felsőoktatási intézmény közel 200 milliárd Ft támogatásban részesül. A támogatásokat infrastruktúrafejlesztésre, tudományos és innovációs parkok megújítására használhatják fel – közölte honlapján a BME.

 

A Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által ismertetett döntés szerint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 9,2 milliárd Ft-otkap a keretből. Az erről szóló támogatási szerződés elkészült. A támogatás a BME Science Park Program elismerését jelenti és lehetőséget biztosít a programban meghatározott infrastruktúra fejlesztések folytatására. A 2020-ban megkezdett program keretében jött létre a „BME Z10” Startup Központ, és épült meg Műegyetem első Budapesten kívüli telephelye, a BME Balatonfüredi Tudáscentrum.

A most megítélt támogatás lehetővé teszi a V2-Goldmann épületek helyén épülő BME Innovációs és Fejlesztési Központ fejlesztés megkezdését (tervezés) és olyan további intézkedéseket, mint pl. a BME-MOL együttműködésben megvalósuló, a társaság jelenlegi székházának egyetemi célú hasznosítása.  

 

Forrás: bme.hu