Mérföldkőnek nevezte Fürjes Balázs a Városmajor megújításában, hogy tizennégy tájépítész műve érkezett be a budai park rendezésére kiírt pályázatra.

 

„Az év elején a kormányzati Budapest Fejlesztési Központtal nyílt tájépítészeti tervpályázatot írtunk ki a Városmajor megújítására. Egy zöldebb, rendezettebb és családbarátabb parkot hozunk létre Buda szívében több és jobb minőségű zöldfelülettel, kényelmes utcabútorokkal, öltözővel felszerelt sportpályákkal, tágas kutyafuttatóval és több korosztály számára alkalmas játszótérrel” – olvasható a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Facebook-bejegyzésében.

Fürjes Balázs kitért arra, hogy januárban parkbejárást és szakmai workshopot szerveztek a pályázat iránt érdeklődő tájépítészeknek. Március 9-én délelőtt a zsűri tagjaival és a munkát segítő szakértői csapattal járták be a Városmajort, majd délután a Lóvasút épületében bontották fel a határidőre beérkezett tizennégy 14 pályaművet. (MTI, fotó: Facebook/Fürjes Balázs)