Stratégiai keretmegállapodást kötött a Rába Járműipari Holding Nyrt. a győri Széchenyi István Egyetemmel – közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat.
 

 

A megállapodás célja a járműipari szektor szakember-utánpótlásának elősegítése, közös kutatás-fejlesztési program kialakítása, valamint innovációs és oktatási tevékenységek közös támogatása. A tájékoztatás szerint a megállapodás közelebb viheti egymáshoz az elméletet és a gyakorlatot a felsőfokú képzésben, erősítheti az ipar és az egyetem közötti tudástranszfert, szélesebb látókört biztosítva a képzésben részt vevő fiataloknak és segítve a pályakezdő szakemberek gyors beilleszkedését a munka világába. Hozzátették: Győr és környéke az ország egyik vezető járműipari központja, amelyet a Rába a munkahelyek biztosítása mellett, a szakmai tudásbázis folyamatos fejlesztésével is támogat. A Rába céljai között szerepel a tudásalapú társadalom előmozdítása, a felnövekvő generáció támogatása.

A Rába és az egyetem a duális képzés megteremtésén és a tudományos kutatásokon túl kölcsönösen támogatják egymást az egyetemi és üzleti élet egyéb területein is, egyebek mellett a Rába anyagilag is támogatja az egyetemi szervezésű hallgatói programokat.

A Rába erősen exportorientált vállalat, stratégiai exportpiacai az Európai Unió, a FÁK-országok és az Amerikai Egyesült Államok. Üzleti portfólióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág. A Széchenyi István Egyetemnek mintegy 13 ezer hallgatója van, kilenc karán közel kétszáz érettségi, illetve diploma utáni képzést nyújt. (MTI)