22° C
Ma 2023. szeptember 25., hétfő, Eufrozina és Kende napja van.
22° C
Ma 2023. szeptember 25., hétfő, Eufrozina és Kende napja van.
Csaknem 80 ezer zöld rendszámos jármű közlekedik Magyarországon

Csaknem 80 ezer zöld rendszámos jármű közlekedik Magyarországon

Magyarországon már csaknem 80 ezer zöld rendszámos jármű közlekedik, amelyek a teljes gépjárműállomány kevesebb mint 2 százalékát adják, a forgalomban viszont a környezetkímélő járművek felülreprezentáltak – közölte a Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob)...

Elkészült a székesfehérvári vasútállomás korszerűsítésének befejező eleme is

dec 8, 2021 | országjáró

Új gyalogos felüljárót helyeztek forgalomba a Székesfehérvár vasútállomáson közlekedők számára. A korábban a vasút által szétválasztott városrészeket összekötő műtárgynál Vargha Gábor, országgyűlési képviselő, Törő Gábor, országgyűlési képviselő, Mészáros Attila, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese és Kikina Artúr, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója tartottak sajtótájékoztatót.
 

 

A NIF Zrt. beruházásában megvalósult fejlesztés két ütemben, a „Székesfehérvár vasúti csomópont vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése” és a „Székesfehérvár vasútállomás gyalogos felüljáró” projektek elemeként jött létre.

A felüljáró I. ütemeként egy 70,45 m szerkezet tervezése, engedélyeztetése és kivitelezése valósult meg. A most lezárult II. ütemben egy 76,76 m hosszú acélszerkezet és 73,12 m hosszú vasbeton szerkezet készült el, továbbá a II. ütemben kivitelezésre került szerkezeten túl, az I. ütemben elkészült szakasz oldalburkolatának és lefedésének megépítését tartalmazta a projekt.

A műtárgyhoz kapcsolódóan közel 21 m hosszú, északi és déli oldali acél lépcső épült. Külön lépcső, üzemi út épült a MÁV gépészeti telepére is, valamint kiépült a műtárgy csapadékvíz elvezetésének rendszere, továbbá 3 feljárólépcső épült a peronokra. A fejlesztésnek köszönhetően teljessé vált Székesfehérvár vasútállomásának rekonstrukciója.

 

A megépült gyalogos felüljáró a Székesfehérvár vasútállomás korszerűsítésének egyik pillérét képezte. A megújult vasútállomás Dunántúl legjelentősebb, öt vasútvonalat egyesítő vasúti csomópontja, jelentős teher- és személyforgalommal. Az átépült pályát új peronokkal, 225 kN tengelyterhelésre alkalmas vágányokkal korszerűsítették. Az utasperonok és a csarnok közötti akadálymentes közlekedés biztosítására az aluljáróból a peronokhoz és a csarnokhoz liftek épültek. Az átmenő vágányok 100 km/h-, a Veszprém felé kiágazó fővonal irányában 80km/h sebességre alkalmas vágánykapcsolatot alakítottak ki. A vasúti forgalom irányítását új elektronikus biztosítóberendezés és ETCS 2 szintű, centralizált vonatbefolyásoló berendezés segíti majd, ennek megvalósítása még folyamatban van. A projekt további részét képezi majd a 149 + 3 (akadálymentes) P+R parkolóállás kialakítása is, melynek terveztetésére a Székesfehérvár IMCS projekt részeként került sor. A kivitelezés megkezdése a jövő évben várható.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője beszédében elmondta: „A felüljáró átadásával egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk el a székesfehérvári vasút fejlesztési terveikkel kapcsolatban. A felüljáró már most is meg fogja könnyíteni a vágányok elérését, de a déli oldalon hamarosan megvalósuló parkolók miatt még nagyobb jelentősége lesz a következő lépés elérésekor.”

Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője hozzátette: “A város infrastruktúrájának stratégiai fontosságából fakadóan a létesült gyalogos felüljáró a jövőben épülő intermodális csomópont egyik kiindulópontja. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy mind Székesfehérvár, mind pedig Fejér megye szerves részét képezi a nagy volumenű, vasúti beruházásoknak, hiszen a közlekedés legkörnyezetkímélőbb formájáról beszélünk. “

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere kiemelte: „A gyalogos felüljáró és a déli oldalon hamarosan megépülő parkoló nagyban hozzájárul a vasút elérhetőségének javításához és a vasútállomás környéki csomópontok terheltségének csökkentéséhez. Ezzel a város és a megye déli, délnyugati részéről érkezőknek nem kell már a Széchenyi út – Horvát István út kereszteződését érinteni ahhoz, hogy elérjék a vasútállomást.”

Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese elmondta: “Az elmúlt években teljesen megújult székesfehérvári vasútállomás a Dunántúl egyik legjelentősebb, öt vasútvonalat egyesítő csomópontja, amely évről-évre jelentős teher- és személyforgalmat kezel, éppen ezért a városhoz kapcsolódó, a térségben zajló felújításokat kiemelten kezeli a MÁV-Volán-csoport. Az egyik legforgalmasabb Budapest-Székesfehérvár (30a jelű) vonal a legjobb példája az elővárosi fejlesztések fontosságának. Igazolja, hogy érdemes modernizálni a vasutat, hiszen ezen pályaszakasz felújítása, és a kényelmes FLIRT motorvonatok bevezetése óta az utasforgalom megduplázódott, 2019-ben mintegy 10 millióan utaztak a székesfehérvári vonalon. Székesfehérvár és Balatonfüred között tavasszal fejeződött be a villamosítás. Azóta korszerű villanymozdonyokkal és motorvonatokkal biztosítja a MÁV-START a komfortos, környezetbarát közlekedést Budapesttől, Székesfehérváron keresztül a Balaton északi partjának fővárosáig. A nyár folyamán a közönségkedvenc emeletes KISS motorvonatok is közlekedtek a Balaton déli partján, érintve a Velencei-tavat és Székesfehérvár vasútállomását is. A KISS emeletes vonatok a jövő évi szezonban is járnak majd a Velencei-tó és a Balaton térségében. Április óta a kétóránként közlekedő Gemenc InterRégió vonatok kötik össze Baját, Szekszárdot, Sárbogárdot és Székesfehérvárt. A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó Volánbusz állománya pedig 27 új járművel bővült Fejér megyében idén. Ezzel évente több mint 4 millió utasa számára teszi a társaság biztonságosabbá, kényelmesebbé a szolgáltatását. Székesfehérvár helyi közlekedésébe idén tíz modern környezetkímélő autóbusz állt forgalomba, míg 2022 első negyedévében további 12 új elektromos meghajtású jármű érkezik.”

Kikina Artúr, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója hozzátette: „Székesfehérvár vasútállomásának fejlesztése természetesen a mai átadót követően is folytatódik. A vasúti forgalom irányítását új elektronikus biztosítóberendezés és ETCS L2 vonatbefolyásoló rendszer segíti majd, ennek megvalósítása még folyamatban van. A projekt további részét képezi majd a 149 + 3 (akadálymentes) állásos P+R parkoló kialakítása, valamint 2 db lift kiépítése is, melynek terveztetése lezárult, a kivitelezési közbeszerzési eljárás előkészítése folyamatban van. A munkák megkezdésére tervezetten 2022. évben kerülhet sor.”

 

Forrás: NIF

Csaknem 80 ezer zöld rendszámos jármű közlekedik Magyarországon

Csaknem 80 ezer zöld rendszámos jármű közlekedik Magyarországon

Magyarországon már csaknem 80 ezer zöld rendszámos jármű közlekedik, amelyek a teljes gépjárműállomány kevesebb mint 2 százalékát adják, a forgalomban viszont a környezetkímélő járművek felülreprezentáltak – közölte a Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob)...