Három hét múlva Midtown Manhattanben, a KPF One Vanderbilt szupermagas felhőkarcolójának tetején egy üvegliftekkel és „lebegő” dobozokkal felszerelt kilátószint nyílik meg. A Summit One Vanderbilt-et a Kohn Pedersen Fox (KPF) építésziroda által tervezett, és nemrég átadott One Vanderbilt csúcsához közel eső felső négy emeleten összesen 6000 nm-es területen alakították ki.
 

 

A Summit belső tereit a Snøhetta építészstúdió tervezte. A kilátó számos attrakciót kínál, köztük a Levitation üvegfenekű „sky boxokat”, amelyekből 324 méter magasból nyílik kilátás a Madison Avenue-ra. Az Ascent nevű, teljesen átlátszó, üvegezett liftek szintén az épület oldalán emelkednek fel egy teraszról több mint 364 méter magasra.

A belső térben a Kenzo Digital tervezte „Air” című sétáló művészeti élmény részesei lehetnek a látogatók, mely a fény-, hang- és produkciós tervezést ötvöző, multiszenzoros utazással teszi teljessé a városra nyíló kilátás élményét. Azok pedig, akik megéheznek vagy megszomjaznak, az északi témájú Après lounge és kávézóban fogyaszthatnak könnyű falatokkal és italokat.

 

„Ez egy olyan attrakció, amely minden egyes térrel fejlődik, egyre beljebb és beljebb vezeti a látogatókat az élményben, míg végül a részévé válnak” – nyilatkozta a Kenzo Digital stúdió.

„A Summit One Vanderbilt egy magával ragadó és érzéki tér, amely magába foglalja New York városképét” – mondta Anne-Rachel Schiffmann, a Snøhetta igazgatója.

A New York-i felhőkarcolók által kínált legújabb „égig érő”, Summit One Vanderbilt élményhelyszín 2021. október 21-étől fogadja látogatóit.

 

Forrás: Summit One Vanderbilt prepares to open as NYC’s latest observation deck (dezeen.com)