A történelem első, kizárólag polgári célú, civil emberek részvételével zajló űrrepülési küldetésének időpontját jövő hétre tűzték ki. A repülési készenléti felülvizsgálat lezárását követően a csapatok a NASA floridai Kennedy Űrközpontjának 39A indítókomplexumából 2021. szeptember 15-én, szerdán indulnak három napos űrmissziójukra. Amennyiben az időjárás kedvezőtlenül alakul, úgy a kilövést egy nappal későbbre, 2021. szeptember 16-ára módosítják.
 

 

A küldetés 2021. márciusi bejelentése óta az Inspiration4 legénysége nagymértékben a kiképzésére és a misszió előkészítésére összpontosított. Az elmúlt hat hónapot a kiképzési tevékenységek széles skálájának elvégzésével töltötték, beleértve a centrifugaképzést, a Dragon-szimulációkat, a SpaceX más indítási műveleteinek megfigyelését, a Zero-G síkú kiképzést, a magassági kiképzést és további tantermi, szimulációs és orvosi teszteket. Ez a célzott felkészülés alapvető fontosságú volt a csapat fejlődéséhez és ahhoz, hogy készen álljanak a Föld körüli pályára kerülő első kereskedelmi legénység szerepének betöltésére.

 

Az Inspiration4 legénysége – amely Jared Isaacman parancsnokból, dr. Sian Proctor pilótából, Hayley Arceneaux orvosi tisztből és Chris Sembroski missziós szakemberből áll – a tervek szerint szeptember 9-én, csütörtökön érkezik Floridába, hogy megkezdje a küldetés végső előkészületeit. Az Inspiration4 legénységének háttere, valamint életrajzaik a https://inspiration4.com/crew oldalon olvashatók.

 

Forrás: Inspiration4 – [object Object]