A Modern városok program keretében, 11,5 milliárd forint kormányzati támogatással megkezdődhet a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítése – tudatta Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője közösségi oldalán.
 

 

A képviselő közölte, hogy az új kórházi tömb építésével 112 ággyal bővül a kórház onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátása. A kormány további 1,6 milliárd forintot biztosít az ellátáshoz szükséges új eszközök beszerzésére és a meglévő épületek légtechnikai rendszerének felújítására – tette hozzá. Cser-Palkovics András, a város fideszes polgármestere közösségi oldalán korszakos jelentőségű kórházfejlesztésnek nevezte a beruházást, amelyről megjelent a kormányhatározat a Magyar Közlönyben. Mint írta, a közel 6000 négyzetméteres, háromszintes épület építése bontási munkákkal és tereprendezéssel kezdődhet, közben véglegesítik az engedélyes és kiviteli terveket.

 

Közölte: az új épületben 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki, önálló vizesblokkal. Közvetlen lesz a kapcsolat a sürgősségi fogadóhellyel, diagnosztikával, rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva ezzel – tette hozzá. A Modern városok program keretében megvalósuló mintegy 14 milliárd forintos beruházás részeként korábban elkészült két parkoló a kórház közelében, ezúttal 80 belső parkoló is épül, felújítják a függőfolyosót, 1,6 milliárd forintot fordítanak eszközfejlesztésre és a légtechnikai rendszert is cserélik. Cser-Palkovics András tudatta, hogy a teljesítési határidő a szerződéskötéstől számított 730 nap. (MTI, illusztrációk: Cser-Palkovics András / Facebook)