A Vas Megyei Mérnöki Kamara 101 fát ültet a trianoni békeszerződés 101. évfordulója alkalmából; az első nyolc fát június 5-én ültették el az Abért-tónál kialakított kerékpáros pihenőnél.
 

 

2020-ban volt a Magyarország harmadolását hozó békeszerződés 100. évfordulója. Vas megye mérnökei már akkor tervezték, hogy a szomorú centenáriumnak faültetéssel állítanak emléket, de a pandémia közbeszólt, így a faültetés átkerült 2021-re. Június 5-én az emlékünnepségen nyolc fát ültettek el közösen a résztvevők az Abért-tónál kialakított kerékpáros pihenőnél. Ugyan az évforduló időpontja nem alkalmas a faültetésre, nyolc fa most mégis megtalálta végső helyét, a többi fát ősszel ülteti el a Vas Megyei Mérnöki Kamara.  

 

A költségeket a megyei mérnöki kamara állja, a területeket a GYSEV Zrt., illetve a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság biztosította.

Az emlékünnepségen Veres Gábor szobrászművész erre az alkalomra készített kőszobra is leleplezésre került. Az alkotás a kerékpáros pihenő környezetében kapott helyet.

Meghívott vendégek:

Básthy Béla, Kőszeg polgármestere

Busa Tamás, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese

Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa

Takács Ádám István, a GySEV Zrt. személyszállítási igazgatója

Veres Gábor szobrászművész

 

Közreműködtek:

ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet gépészmérnök hallgatói

Szombathelyi Erkel Kórus

 

Házigazda:

Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke