Düsseldorf központjában elkészült a város legújabb irodakomplexuma, amelynek burkolatát mintegy 30 ezer növény alkotja. A helyi Ingenhoven Architects iroda által tervezett 41.400 négyzetméteres ’Kö-Bogen II’ projekt zöld dombként emelkedik ki a Gründgens téren, az ikonikus Dreischeibenhaus és a városi színház között.

 

Az épület két fala és teteje acéllemezekkel burkolt, melyet fűvel és örökzöld cserjékkel ültettek be. A speciális burkolat öntözési és vízelvezető rendszereket is magában foglal, melyet a berlini Beuth Egyetemmel közösen fejlesztették.
Az építésziroda honlapján így kommentálja a projektet: „Az épületegyüttes egy kiterjedt városmegújítási projekt befejezését jelenti Düsseldorf szívében. Valódi paradigmaváltás, mivel az emberorientált tervezés felé fordul, megteremtve Európa legnagyobb zöld homlokzatát, választ kínálva az éghajlatváltozásra.”
Az Ingenhoven az épületre kiírt 2014-es nemzetközi versenypályázatot megnyerve 2017-ben kezdte el a projektet és alig három év alatt készült el a teljes beruházással.

Forrás:
https://www.ingenhovenarchitects.com/projects/more-projects/koe-bogen-2-duesseldorf/description
http://www.globalconstructionreview.com/news/duesseldorf-office-clad-europes-largest-green-faca/

Képek: Ingenhoven Architects / HGEsch