Megkezdődött a veszprémi déli elkerülő út négysávossá bővítése, a fejlesztés két ütemben, 2023-ra készül el – mondta az útszakasz április 29-i munkabejárásán az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

 

Mosóczi László közölte: a litéri és füredi csomópontok között az utat 7,5 kilométeren négysávossá bővítik, a lámpás csomópontok helyett különszintű csomópontokat alakítanak ki, a meglévő burkolatot felújítják, korszerűsítik.

Az első ütem a litéri és a veszprémi-budapesti csomópontot is magába foglaló, almádi csomópont előtt véget érő szakasz, amely várhatóan 2021 decemberére készül el.

A füredi csomópontig tartó folytatás kivitelezési munkái 2023 elejéig tartanak majd. A fejlesztés 25,3 milliárd forint hazai forrásból valósul meg, a kivitelezés április végén kezdődik. Mint mondta, a koronavírus okozta rendkívüli körülmények ellenére is elkészülhet 2020-ban többek között Eger gyorsforgalmi bekötése, az M4-es és az M76-os út több szakasza, az M0 déli szakasz korszerűsítésének első üteme és az új komáromi Duna-híd. (MTI)