A Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) támogatásával, a Positive Attitude Consulting Ltd. gondozásában jelent meg a Hiszem, érzem, tudom – Pozitív projektmenedzsment – Történetek, elméletek, tippek címet viselő könyv. Szerzője, tizenhat társszerzővel együtt, Kisszőlősi-Szán­thó Beáta, aki egyúttal a könyv megálmodója, kiadója és szerkesztője is.

A kiadványban tizenhárom projekttörténeten keresztül mutatják be a pozitív projektmenedzsment gyakor­lati példáin keresztül a tapasztalataikat. Egy új szakkifejezést, rövidítést és gondolkodásmódot is bevezetnek a gyakorlatba: a PPM-et, a pozitív projektmenedzsmentet.

„A pozitív projektmenedzsment a gyakorlatban jól bevált, a projektek és a szervezetek sikerességét elősegítő módszer. Jó lenne, ha minél több helyen alkalmaznák, hiszen ­rohanó világunkban mindenre gyorsan kell reagálnunk. Sokszor kapkodva, sietve próbáljuk megoldani feladatainkat, végrehajtani projektjeinket, emiatt előfordul, hogy hibázunk. A világ ezen a felén a hosszú évek alatt kialakult szervezeti kultúrák nem igazán tudnak mit kezdeni a hibákkal, kudarcokkal, illetve pozitív módon tekinteni a változásokra. Ezért is nagyon fontos, hogy a könyv szerzői által bemutatott bátorító, tanulságos történetek inspirálják a könyv olvasóit. A kötet második felében található elméleti alapok és gyakorlati tippek pedig hasznos információval szolgálnak azoknak, akik a pozitív projektmenedzsment útján kívánják hatékonyabbá, sikeresebbé tenni szervezetüket, projektjeiket”
– ajánlja Cserna József, a PMSZ elnöke.