Az építőipar hatékonyságának növelése minden szereplő számára elsődleges kérdés.
A piac szereplői számára elengedhetlen a korszerű technológiák készség szintű ismerete. Ezt felismerve a Magyar Mérnöki Kamara - a korábbi Beruházáslebonyolítói Mesteriskola tapasztalatait is felhasználva indítja el első sorban a tervezés, kivitelezés-előkészítés területén dolgozó szakemberek számára a BIM Mesteriskolát.

A kormány...
...
1.3. felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy az innovációért és technológiáért felelős miniszterrel és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterrel együttműködve
a) vizsgálja meg az épületinformációs tervezés (Building Information Modeling – BIM modell) és a „tervez és épít” (Design & Build) konstrukció alkalmazásának célszerű területeit és feltételeit, kötelezővé tételének lehetőségét bizonyos közbeszerzési összeghatár fölött, továbbá vizsgálja felül a tervszolgáltatásra vonatkozó követelmények rendszerét, ..


        * részlet a Kormány 1398/2019. (VII. 4.) Korm. határozata az építésgazdaság általános fejlesztéséről szóló határozatából

Az év utolsó harmadában induló Mesteriskola célkitűzése, hogy a területről átfogó képet adjon a résztvevők számára, elindítva ezzel egy egységes személetmód kialakítását, különösen a nagyobb, sokszereplős projektek esetében.

A képzés programjának végleges összeállításához, részletek finomhangolásához több szakmai szervezet mellett a megoldások alkalmazóit, a mérnököket is szándékozunk bevonni.
A felmérés, amelyet a képzés véglegesítése előtt szándékozunk elemezni és tapasztalatait beépíteni a végleges tematikába, elérhető. Kitöltésével átfogó tájékoztatást fogunk tudni adni a jelenlegi helyzetről ezen a téren.